PROGNOZE STRUČNJAKA

Pet modela traperica koji će obilježiti proljetnu sezonu

08.03.2023 u 12:29

Bionic
Reading

Iako traperice predstavljaju komad koji nadilazi sva godišnja doba, određenim siluetama raste i pada popularnost, kako se mijenjaju ukusi i zahtjevi modnih konzumenata

Na pitanje koji će siluete traperica uživali veliku popularnost u proljetnoj sezoni, odgovor je ponudila stručnjakinja za traper Costanza Lombardi, iz luksuzne modne trgovine Browns and Denim i osnivačica londonskog brenda I AND ME, Jessica Gebhart.

Prema mišljenju Lombardi traperice u klasičnoj plavoj boji uvijek će biti moderne i, samim time, najisplativija investicija. Verzije visokog struka i s ravnim nogavicama u duhu 90-ih, kao i modele crnih traperica, Lombardi vidi kao najpopularnije modele proljetne sezone.

‘Planirate li uložiti u novi model traperica ove sezone, razmišljajte pametno i uložite u one modele dizajnirane s ciljem dugotrajnosti. Klasične siluete traperica sa širokim ili užim nogavicama nikada neće izaći iz mode i savršeno se uklapaju u svačiji stil’, mišljenja je britanska stručnjakinja za denim, no njezin ljučni savjet kada je u pitanju kupovina trapera je prvo uzeti u obzir njihov sastav.

‘Moj bi savjet broj jedan bio da uložite u traper izrađen od 100% prirodnih vlakana kao što su pamuk, konoplja ili liocel. Ove biorazgradive tkanine izdržljive su, dugotrajnije i ne stvaraju mikroplastiku (koja završava u našim oceanima) , za razliku od naftnih vlakana poput poliestera. Organske i reciklirane opcije imaju još manji utjecaj na okoliš. Odabir sirovog trapera također će značiti da će odjeća prirodno izblijediti (bez upotrebe vode i kemijskih procesa u fazi proizvodnje ) sa detaljima iznošenosti koji se stvaraju tijekom vremena. Ovaj 'spori' modni mentalitet estetski je isplativ, ali i štedi resurse’, naglašava.

‘Za pametne investicije potrebno je vrijeme da postanu ispravne, a budućnost leži u razumijevanju porijekla naše odjeće, tko ju je i od čega napravio, a to također dodaje vrijednost vašoj kupnji’, zaključuje.

Traperice koje će obilježiti proljetnu sezonu

Modeli ravnih nogavica u duhu 90-ih

Crne traperice

  • +5
Crne traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Traperice u duhu tonalnog odijevanja

Traperice vrećastog kroja

  • +3
Baggy traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Traperice zvonolikih nogavica