KAKO IH ISPEĆI

Pet grešaka koje radite kod pripreme cupcakesa

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.05.2012 10:35
  • Objavljeno 24.05.2012 u 10:35
Cupcake

Cupcake

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Cupcakesi su omiljeni jer su ukusni i izgledaju prekrasno, a nije ih teško ispeći. Ipak, kod spravljanja možete napraviti nekoliko grešaka koje mogu upropastiti sav trud pa pročitajte savjete o tome kako ih izbjeći

Vlasnica prve trgovine s cupcakesima, Candace Nelson, dala je svoje savjete Huffington Postu o tome kako napraviti ukusne kolačiće. Njena trgovina zove se Sprinkles Cupcakes, a nju s razlogom zovu kraljicom cupcakesa.

Thinkstock

Thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Cupcakesi su postali totalni hit
Isprobavanje novih recepata
Pohvalno je uvijek iznova pokušavati nove stvari pa i recepte. No dok ne istešete pravljenje prema jednom receptu, koji vam se čini najbolji, pustite ostale varijacije jer to može biti jako frustrirajuće u slučaju neuspjeha.

Posude za mjerenje
Candace radije bira recepte u kojima se svi sastojci važu, umjesto da piše čaša brašna ili primjerice šećera. Ako koristite čašu ili neke druge mjerice, može se dogoditi da odaberete krivu mjeru i cupcakesi neće ispasti kako bi trebali. Dovoljno je da stavite malo previše brašna ili nekog drugog sastojka i kolačići neće biti dobri.

Punjenje kalupa
Da bi se svaki cupcake ravnomjerno ispekao, u svakom kalupu treba biti jednaka količina smjese. Stoga trebate imati mjericu kojom ćete staviti istu količinu smjese u svaki kalup. Candace predlaže grabilicu za sladoled jer njome možete, primjerice, u svaki kalup staviti jednu ili dvije doze. Tako ćete izbjeći da neki cupcakesi ostanu sirovi, a drugi prepečeni.

Vrijeme pečenja
Cupcakesi su osjetljivi i treba imati iskustva da se ne zapeku. Nemojte ih samo gurnuti u pećnicu i uključiti kuhinjski sat. Nakon što prođu tri četvrtine ukupnog vremena, koje je prema receptu potrebno za pečenje, svako malo provjeravajte cupcakese. Kad vam se učini da su skoro gotovi, malo ih taknite na vrhu vilicom ili nožem. Ako je vrh cupcakea suh i čvrst, onda je gotov.

Dodavanje kreme
Ukusnim cupcakesima teško je odoljeti i najradije biste ih odmah probali, ali treba ih pustiti da se ohlade. Budete li stavljali kremu na njih prije nego se ohlade, sva će se rastopiti. Ako ste baš u žurbi, stavite cupcakese na nekoliko minuta u hladnjak, a zatim dodajte kremu ili punjenje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi