IZNENADIT ĆETE SE

Ovoj prehrani Melania duguje svoj besprijekoran izgled

14.12.2017 u 10:19

Bionic
Reading

Iako su manekenski dani daleko iza nje, 47-godišnja prva dama Amerike Melania Trump svoj savršen izgled još uvijek može zahvaliti discipliniranoj prehrani koja obavezno uključuje zdrav doručak i, začuđujuće, ne isključuje male slatke užitke

Rijetki su zdravstveni stručnjaci koji bi preporučili bilo kakav dijetni gazirani napitak pa je nedavno otkriće kako američki predsjednik Donald Trump dnevno popije 12 dijetnih Cola izazvao šok i nevjericu. Trump ovom nezdravom navikom riskira pojačanu nervozu, nesanicu, migrene ili ubrzan rad srca, a to su tek poznati učinci kofeina, čiju dnevnu dozu prema medicinskim smjernicama za odrasle američki predsjednik debelo premašuje.

Među zdravstvenim posljedicama konzumiranja umjetnih sladila, koje još nisu dokazane, ali postoje ozbiljna upozorenja o tome, spominju se problemi sa srcem, mozgom i dijabetes tipa 2. Njegova supruga Melania priznaje da se ne može uvijek suzdržati od slatkih zalogaja, no bez obzira na konzumaciju šećera, njezine su prehrambene navike daleko zdravije od Trumpovih.

Doručak je za Melaniju vrlo važan obrok, a kako je prije nekoliko godina otkrila časopisu GQ, dan obično započinje zobenom kašom bogatom vlaknima ili vrlo hranjivim smoothiejem od nekoliko sastojaka i s mnoštvom vitamina.  

Svoju kožu Melania nastoji održati utegnutom i sjajnom jedući voće bogato antioksidantima i u njenom planu prehrane najmanje je sedam komada voća dnevno.

Za još malo voća Melania će posegnuti i ukoliko osjeti potrebu za slatkim, no povremeno si da malo oduška.

'Nemam neku određenu hranu koju uvijek jedem, a kad se poželim slatkog, pojedem voćku ili malo čokolade jer mislim da je tijelu i to potrebno', otkrila je u jednom intervjuu.

Ponekad se počasti i sladoledom jer, kako je rekla, 'dobro je s vremena na vrijeme ispuniti si želju i uživati u okusu, sve dok to uravnotežujete sa zdravom hranom'.

Pomodnim dijetama nikada se ne podvrgava, jer zdrava prehrana je njezin način života. Svojevrsnoj dijeti podvrgnula se samo nakon rođenja sina Barrona kako bi se uz redovito vježbanje pilatesa što prije vratila u stanje prije poroda.

Osim prehrane bazirane na voću i povrću, Melania pije puno vode kako ne bi dehidrirala. Pored toga, nikad ne jede masnu hranu i obilate obroke, no kako je jednom priznala, najdraži joj je obrok pileći parmigianino.

  • +247
Melania Trump - svi stajlinzi prve dame Izvor: Profimedia / Autor: NN