BLAGDANSKI UGOĐAJ

Božićna čarolija: Evo kako je Melania Trump okitila Bijelu kuću

28.11.2017 u 17:11

Bionic
Reading

Američkoj predsjedničkoj obitelji ovo je prvi Božić u Bijeloj kući i zato je u duhu tradicije Melaniji Trump pripala čast okititi unutrašnjost kuće po vlastitoj želji. Evo kako je prva dama odradila zadatak i priuštila svojoj obitelji blagdanski ugođaj

Melania Trump odabrala je i osmislila svaki kutak kuće koji krase čarobne dekoracije poput šume božićnih jelki, adventskih vijenaca i tisuće bijelih šiba koje krase jedan od hodnika unutar predsjedničke rezidencije.

'Predsjednik, Barron i ja jako se veselimo našem prvom Božiću u Bijeloj kući', izjavila je Melania Trump, dodajući kako su im blagdanske tradicije iznimno važne, baš kao i drugim američkim obiteljima. 'Nadam se da će posjetioci koji će ove godine razgledati Bijelu kuću iskusiti onaj osjećaj doma u vrijeme blagdana', izjavila je prva dama, koja se svim snagama potrudila u Bijelu kuću unijeti duh Božića.

  • +24
Blagdanski ugođaj u Bijeloj kući Izvor: Reuters / Autor: JONATHAN ERNST

Prema službenim objavama Bijele kuće, dekoracije uključuju božićno drvce posvećeno Gold Star obiteljima koje su u ratu izgubile člana obitelji, posuđe predsjednika Ronalda Reagana i božićne pjesme predsjednika Franklina D. Roosevelta iz 1866. godine, kao i glavno božićno drvce koje je nedavno dopremljeno u Bijelu kuću pomoću konjske zapruge, a koju su preuzeli Melania i sin Barron. Golemo božićno drvce krasit će ukrasi od stakla ukrašeni pečatom svake savezne države. 

  • +7
U Bijelu kuću stiglo Božićno drvce Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naravno, božićna čarolija nije potpuna bez božićnih slastica, pa se prva dama pobrinula da Bijelom kućom zamirišu slasni keksi, a kraljica svih delicija je velika Bijela kuća od medenjaka za čiju je pripremu, prema riječima Melanijine stručnjakinje za odnose s javnošću, Stephanie Grisham, bilo potrebno 136 kilograma tijesta.

Melania Trump pokazala božićne dekoracije u Bijeloj kući Autor: YouTube

U Bijeloj kući će se tijekom prosinca održati više od 100 tura otvorenih za javnost tijekom kojih se procijenjuje da će predsjedničku rezidenciju posjetiti više od 25.000 građana.

  • +18
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia