BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

Ovog četvrtka vrijedne poklone donose vam Fraktura, La Roche-Posay i Surf Shop

10.12.2020 u 12:31

Bionic
Reading

Ni ovoga prosinca nismo zaboravili na vas, naše vjerne čitatelje. U suradnji s partnerima pripremili smo mnoštvo poklona koje darujemo svakoga radnog dana od danas do Badnjaka. Kako biste sudjelovali u blagdanskoj nagradnjači i osvojili vrijedne poklone naših partnera sve što trebate je pronaći nagradno pitanje u članku i uključiti se u blagdansku čaroliju tportala

Fraktura vam daruje knjige Raditi kako treba - Dnevnik majstora stolara - Ole Thorstensen, U ime oca (i sina) - Immanuel Mifsud, Grad u grimiznom ogrtaču - Aslı Erdoğan, Repriza - Ludwig Bauer i Vatra i Minotaur - Niklas Natt och Dag.

Raditi kako treba - Dnevnik majstora stolara - Ole Thorstensen. “Drvodjelja sam s položenim majstorskim ispitom, ono što većina naziva stolarom. Najradije bih bio iskren i izravan i rekao sve što vidim, i dobro i loše. Živim od pravljenja prolaznih stvari koje se mogu zamijeniti drugima. Teorija je za mene nešto što prevodim u slike gotovih radova. Brojim vijke, čavle i metre materijala, brojim sate. Arhitekt ima možda dvadeset-trideset ovakvih poslova za vrijeme koje je meni potrebno da izgradim ono što je nacrtao. Vjerujem da ja ulažem više svoje duše u to jedno uređenje potkrovlja nego on. Znojit ću se, uprljati, udariti, porezati i smrzavati radeći ga. Novac je važan u ovoj priči, ali kao i uvijek, manje je važan kad ne predstavlja problem. Volim kad mi klijenti kažu ono što papiri ne govore, da im je drago što smo došli i uredili im potkrovlje. Glasovi su im sada sretni. Ja sam sretan.” Tako piše Ole Thorstensen u svojem izvanserijskom, sjajnom djelu Raditi kako treba, koje slavi majstorstvo zanata.

U ime oca (i sina) - Immanuel Mifsud. Po povratku s očeva pogreba pripovjedač počinje čitati dnevnik koji je njegov slabo obrazovani otac vodio tijekom Drugoga svjetskoga rata, kada je bio vojnik u Britanskoj vojsci. Otac i sin nisu imali bogzna kakav odnos. Otac – bogalj stradao u nesreći, bio je osoba staroga kova, nije mario za emocije, za sinove potrebe, već ga je pokušavao odgajati čvrstom rukom. Čitajući očev dnevnik, sin se prisjeća svih lomova, ali i pojedinih trenutaka sreće koje je proživio sa svojim ocem, osvješćujući pritom i svoju ulogu i odgovornost kao budućeg oca. U ime oca (i sina) gusto je ispisana proza u kojoj Immanuel Mifsud razmatra odnos oca i sina iz vlastite perspektive, no služi se i teorijskim tekstovima i citatima Rolanda Barthesa, Susan Bordo, Julije Kristeve, Jacquesa Lacana i Hélène Cixous, razotkriva političke igre i igrice otaca i očuha Malte i ulazi u povijest svoje radničke obitelji.

Grad u grimiznom ogrtaču - Aslı Erdoğan. Nedjelja je u Riju dan vatrometa. Bar tako misli mlada Turkinja Özgür koja se, prekinuvši na godinu dana studij, doselila u Rio napisati svoj prvi roman. No ubrzo shvaća surovu stvarnost – šarene rakete ne slave životnu radost, već su znak da je u favele došla tjedna pošiljka kokaina. Sa svakim bolesnim prosjakom i gladnim djetetom njezine se iluzije rasplinjuju, boravak se produžuje na neodređeno vrijeme, a najljepši grad na svijetu za inspiraciju koju pruža nakraju će joj naplatiti jako visoku cijenu...Grad u grimiznom ogrtaču turske spisateljice Aslı Erdoğan izvrstan je roman o gradu i životu, o raspadu i ljepoti, o raskoši i siromaštvu. Fine nijanse, sjajan prikaz osjećaja i maestralno dočarana atmosfera razlozi su zbog kojih je Aslı Erdoğan, koja nakon razdoblja provedenog u turskom zatvoru danas živi u egzilu, uvrštena među pedeset autora koji će obilježiti 21. stoljeće.

Repriza - Ludwig Bauer. Grupa mladih ljudi pod vodstvom svoga profesora nakon nuklearnog holokausta uspijeva pobjeći, samo s najnužnijim stvarima, na planinu, gdje moraju iznova stvoriti svoj život. Oni su genetski modificirani da lakše prežive poguban utjecaj radijacije i, po svemu sudeći, jedini su preživjeli stanovnici Zemlje. Kada ih ubrzo nakon dolaska napusti profesor, moraju sami odlučiti kako obnoviti ljudsku vrstu. Jedini preživjeli suočavaju se s mnogim nedaćama, od gladi i stvaranja zajednice do pronalaženja hrane i pripitomljavanja životinja – oni ubrzano prolaze put koji je prošla ljudska vrsta. Ludwig Bauer napisao je napetu priču o stvaranju novog čovječanstva u kojoj se smjenjuju avantura, ljubav, ljubomora i ambicija. Junaci Reprize shvaćaju da je matrijarhat bolja opcija za život od patrijarhata te da svako prejako uvjerenje može postati opasno i manipulativno. No što se događa ako pokušamo živjeti samo po zakonima prirode, a potomke ne obrazujemo? U Reprizi se ogleda svijet današnjice u zrcalu budućnosti i postavlja pitanje moramo li kao vrsta stalno ponavljati iste pogreške ili možemo iznaći drugačiji put.

Vatra i Minotaur - Niklas Natt och Dag. 1794. Mickel Cardell ponovno je na dnu. Godinu dana nakon što je s Cecilom Wingeom riješio misterij osakaćenog leša, njegova prijatelja više nema, a jednoruki gradski čuvar zaborav traži u stockholmskim krčmama. Sve dok ga ne pronađe majka čija je kći okrutno ubijena u noći svojega vjenčanja. Kažu da je djevojku rastrgao čopor gladnih vukova, ali u to ne vjeruju ni majka ni Cardell. Je li to čudovišno umorstvo prve bračne noći počinio mladi plemić za kojega se udala? Ili neka mnogo opasnija zvijer? Vatra i Minotaur, drugi nastavak maestralne povijesne stockholmske noir trilogije Niklasa Natt och Daga, ponovno nas odvodi u Grad među mostovima, iznova susreće s nezaboravnim Mickelom Cardellom i Annom Stinom Knapp, još jednom usisava u usijano, vrveće grotlo 18. stoljeća. Od malaričnih obala karipske kolonije Svetog Bartolomeja do skrovitih kutaka Stockholma, pred nama se odmotava crvena nit nezamislivih zločina – trag koji vodi u srce mračnog labirinta, do čudovišta koje može pronaći samo onaj koji nema što izgubiti, ili onaj u čijem je srcu preostalo još malo svjetla. I vatre. Nakon međunarodnog bestselera Čuvar i vuk nova zvijezda skandinavskog trilera Niklas Natt och Dag u romanu Vatra i Minotaur uspio je nemoguće: napisati još bolji i uzbudljiviji triler – knjigu koja će vas uzdrmati i ostaviti bez daha.

La Roche-Posay jednog sretnog dobitnika nagrađuje s poklon paketom odabranih proizvoda koji će se savršeno uklopiti u svaku dnevnu rutinu! U paketu se nalazi TOLERIANE njegujući gel za pranje lica koji je namijenjen normalnoj do suhoj osjetljivoj koži, a sadrži formulu za aktivno čišćenje kože te Cocobetain koji nježno uklanja nečistoće i make-up bez isušivanja i nadraživanja kože. U očuvanju mikrobiotičke barijere koja prirodno štiti kožu kako bi smanjila njenu osjetljivost pomoći će TOLERIANE SENSITIVE smirujuća hidratantna krema koju će sretni dobitnik također pronaći u paketu. Osim što obnavlja i štiti barijeru kože, TOLERIANE SENSITIVE krema pruža 48-satnu hidrataciju te intenzivno smiruje i smanjuje iritaciju kože. Među La-Roche Posay poklon proizvodima naći će se i Micelarna voda Ultra za osjetljivu kožu, sadrži surfaktante za čišćenje optimalne tolerancije te pruža visoku učinkovitost čišćenja lica, a pri tome također i smiruje kožu. Upravo će vam na ovim La Roche-Posay proizvodima koža biti itekako zahvalna jer ćete joj vratiti osjećaj ugode, pogotovo u narednim zimskim danima!

Surf Shop vas vodi u avanturu zvanu snowboarding. Zagrebački Surf Shop uz sintagmu „…imamo sve daske koje Vam fale!“ kultna je lokacija u gradu, u kojoj ljubitelji surfanja i bordanja već više od 20 godina nalaze sve daske koje im fale. Ove zime možda neće biti odlazaka na skijaču u Austriju ili Italiju ali brdo iznad Zagreba zove da isprobate nešto novo. Isprobajte avanturu zvanu snowboarding. Najbolji i kako kaže Surf Shop tim apsolutno najpovoljniji snowboard shop u Europi časti vas s 3 besplatna vikend najma dok vas Surf Shop partner Turistička agencija Izazov časti s 3 besplatne vikend snowboard školice. Kad se sve zbroji troje sretnika naučit će snowboarding za 0 kuna. Surf Shop dodatno tjedan dana nagrađuje sve naše čitatelje s dodatnim popustima na fantastične HF jakne, HF hlače, LIB Tech i Nidecker snowboard daske, Flow i Bent metal vezove, Nidecker termoforming buce, POW ski & snowboard rukavice… Uglavnom na svu snowboard opremu koja je već na super popustu naši čitatelji dobivaju dodatnih 10% popusta, za više informacija kako ostvariti ovaj fantastičan popust kliknite ovdje. Zaprati nas na face-u: surfshop i instagramu: surfshop_zg.

Dobitnici su Dragana Tomljanović, Dalida Forgač, Maja Trgovac Mrazović, Andreja Dujnić Žmirić, Gordana Birač, Vanda Milojević, Albin Vrbanić, Mirna Konevski i Ema Šimec.