PRIPAZITE!

Ovo su najprljavija mjesta u domu koja mnogi zaborave očistiti

27.07.2023 u 14:41

Bionic
Reading

Usisavanje, ribanje kupaonice, čišćenje kuhinje, pranje prozora i podova ili hvatanje u koštac s dosadnom prašinom za mnoge su uvijek na popisu 'must do' kućanskih poslova, no jeste li sigurni da ste sve temeljito obavili?

Koliko god da smo revni kad je u pitanju čišćenje doma, prema riječima Caroline Solomon, njujorške stručnjakinje za održavanje kućanstva koja ima vrlo posjećen profil na TikToku, postoje neka mjesta koja ljudi zaborave dobro očistiti.

Mislite da se to vama ne može dogoditi? Kladimo se da će vas iznenaditi njezini savjeti.

Ova profesionalka u pretvaranju najprljavijih područja u besprijekorna mjesta često svoje savjete za čišćenje dijeli na TikToku, na kojem ima puno pratitelja.

U zanimljivom videu, koji je do sada prikupio velik broj pregleda, stručnjakinja za čišćenje otkrila je da i najuredniji među nama često zaborave očistiti svoje prekidače za svjetlo, vrata i dr.

Osim toga, ova stručnjakinja za čišćenje je podsjetila da je bitno u kuhinji ukloniti i usisati mrvice koje se skupe ispod kućanskih aparata i ormarića. Pet mjesta na koja zaboravimo su: prekidači za svjetlo, područje ispod kuhinjskih aparata, glava tuša, mjesta ispod tepiha i iznad vrata.

Solomon je savjetovala da se mrvice pažljivo usisaju, a za glavu tuša je predložila razrijeđeni ocat, no on čini čuda i u kuhinji.

Dodala je i da je za smeće ispod tepiha najbolje koristiti metlu i lopaticu. 'I očistite spomenuta mjesta barem jednom mjesečno', savjetuje ona.

Komentara nije izostalo, a mnogi su priznali da ta mjesta često zaborave. Neki su se pohvalili kako ih čiste čak jednom tjedno, dok su drugi otkrili da taj posao stalno odgađaju.