BIRKENSTOCKOV BESTSELER

Ovo su najpopularnije klompe na modnoj sceni, a slavna brineta zna kako ih nositi

20.12.2023 u 10:19

Bionic
Reading

Otkako su 2020. godine ‘oživljene’ kroz suradnju s popularnim streetwear brendom Stussy, klompe Boston s potpisom brenda Birkenstock uživaju ogromnu popularnost na modnoj sceni

Mokasinke bez leđa, kako ih brojni nazivaju, pojavile su se na Lystovoj listi najpopularnijih proizvoda pet puta zaredom, što dovoljno govori u prilog njihovoj poželjnosti na modnoj sceni.

Osim navedenog, tu si prodajne brojke, ali i stajlinzi vodećih predvodnica trendova poput Kaie Gerber.

Mlađahna nasljednica supermodela Cindy Crawford ponovno ih je istaknula u stajlingu, njihovu svijetlo sivu verziju noseći uz kombinaciju kratkog kardigana tamno zelene boje i tamno plavih traperica širih nogavica, pritom utjelovljujući ležernu eleganciju.

Kaia Gerber Izvor: Profimedia / Autor: @CelebrityLivin_ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Privlačnost klompi Boston prvenstveno leži u njihovoj suptilnoj hibridnosti. Dijelom papuča, dijelom debela mokasina, kao lagana adaptacija staromodne klompe, simbolizira udobnost, lakoću i neizrecivo olakšanje što možete izaći iz doma noseći svestranu obuću koja se smatra univerzalno elegantnom.

Izvorno lansirane 1979. godine, ove udobne i ležerne klompe osmišljene su kao prirodni nastavak anatomskih sandala brenda, a pritom nude prikladnu zaštitu za prste u svim vremenskim uvjetima, kao i ortopedske prednosti prepoznatljivih potplata.

Nova popularnost klompi Boston zabilježena je 2020. godine - u isto vrijeme kada su na modnoj sceni oživljene čizme Ugg.

Kao u slučaju klompi Boston, sa dizajnom prepoznatljivih čizmi pozabavili su se hit brendovi današnjice, od Y/Projecta do Molly Goddard.

Ugg Tasman Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo