DA NE BUDu STERILNE

Ovo su najčešće greške prilikom odabira bijele kuhinje

19.03.2019 u 06:16

Bionic
Reading

U teoriji se monokromatske kuhinje poput bijelih smatraju estetskim snom i kada se na pravi način uklope u prostor, najčešće predstavljaju osvježavajući dio doma. Dizajneri interijera, međutim, ukazuju na česte greške zbog kojih bijele kuhinje izgledaju sterilno i beživotno

Da biste izbjegli očite zamke prilikom odabira i kreiranja bijele kuhinje, postoji nekoliko stvari koje biste trebali razmotriti prije nego što nazovete stolara ili se zaputite u trgovinu s namještajem.

Kakvo je svjetlo u prostoriji? Je li prirodno, hladno ili toplo? Hoće li se vaš pribor za jelo i slični predmeti uklopiti u novu bijelu kuhinju? Samo su neka od pitanja koja biste si trebali postaviti prije upuštanja u svijet bijelih kuhinja jer upravo ona će odigrati veliku ulogu u odlučivanju o tome kojom ćete bijelom nijansom najviše biti zadovoljni.

Kako biste postigli besprijekoran izgled kuhinje, vrijedan objave na društvenim mrežama, tim dizajnera interijera otkriva najčešće greške, kako ih popraviti ili na vrijeme izbjeći.

Nijansa bijele boje

Iako bijela boja na prvu može zvučati jednostavno, ona stiže u mnoštvu nijansi i samo će se neke od njih idealno uklopiti u vaš životni prostor. Idealnu nijansu bijele ponajviše određuju elementi poput boje radne površine, aparata te podne i zidne pločice.

Dizajneri interijera sugeriraju da u potragu za idealnom nijansom bijele kuhinje krenete pomoću uzorka pločica i radne površine ili da uzorke nijansi bijele boje testirate u prostoru kako biste odabrali idealan ton što će se slagati s vašim uređajima.

Uniformiranost

Uključivanjem različitih nijansi i tekstura bijele boje, bilo da se radi o radnoj površini, pločicama ili dekorativnim elementima, darujete potrebnu dubinu prostoru i pritom izbjegavate uniformiran izgled.

  • +8
Bijele kuhinje Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Stiliziranje

Nakon što ste postavili bijelu kuhinju u prostor dizajneri interijera savjetuju da se poigrate materijalima i naglascima u vidu drugih boja. Uključivanjem boja pomoću predmeta poput dekorativnih elemenata spriječit ćete sterilan i dosadan izgled.

Igranje na sigurno

Iako se bijela kuhinja i dalje smatra hrabrim potezom, njome itekako možete igrati na sigurno. Po prirodi minimalističkog izgleda, ona može djelovati sterilno, kao iz kataloga i bez imalo osobnosti, ako u obzir ne uzmete različite vrste površina i malo se ne poigrate njima.

Tu novu dimenziju bijele kuhinje ostvarit ćete uključivanjem staklenih ormarića ili recimo polica za dodatnu pohranu u boji prirodnog drva, na kojima možete istaknuti svoju jedinstvenu kolekciju posuđa.