MODNI OSCARI

Ovo su najbolji modni dizajneri na svijetu

04.06.2013 u 15:43

  • +40

NYFW: Proenza Schouler AW 2013/14.

Izvor: Pixsell / Autor: Graylock/Press Association/PIXSELL

Bionic
Reading

Ovogodišnji američki modni Oscar CFDA održanu Lincon Centru u New Yorku, razveselio je sve ljubitelje mode, a posebno dizajnere koji su proglašeni najboljima

Nagrade za dizajnera ženske mode, već treći put, dobili su dizajneri koji stoje iza brenda Proenza Schouler, a Vera Wang dobila je priznanje za životno postignuće.

Naime, dizajnerski duo Jack McCollough i Lazaro Hernandez, prvu nagradu su dobili još 2007., drugu 2011., a treće priznanje koje, kažu, nisu očekivali uručila im je Kerry Washington.

Među ovogodišnjim dobitnicima američkog modnog Oscara je Thom Browne koji je osvojio nagradu za najboljeg dizajnera muške mode, a Phillip Lim pobjedu je odnio u kategoriji dizajnera modnih dodataka.


Priznanje za životno postignuće i doprinos modi dobila je Vera Wang, a uručio joj ga je njezin bivši mentor veliki Ralph Lauren.

Prema pisanju DKNYPRGirl Twittera, Ralph je svoju štićenicu cijelu noć držao za ruku jer je bila jako nervozna. I u govoru se obratila svom prijatelju i mentoru.

'Hvala ti što si uvijek vjerovao u mene. Hvala svim muškarcima i ženama koje oblačim i koji mi vjeruju', rekla je Wang u svom govoru.
Nagradu je dobio i Oscar de la Renta za svoj doprinos modi, uručila mu ju je Hillary Clintonkoju odijeva otkako je bila prva dama.
Hillary se našalila i rekla kako je i onda i sada modna ikona.

Nagrade su dobili i Givenchy's Riccardo Tisci te dizajnerica kostimografkinja Colleen Atwoord. Mladi talenti dobili su nagrade u posebnoj kategoriji.

Nagradu Swarovski osvojili su dizajneri Suno Max Osterweis i Erin Beatty, u kategoriji muške mode najbolji su Dao-Yi Chow Maxwell Osborne koji se kriju iza mrke Public School. Dizajnerica nakita Pamela Love nagradu je dobila u kategoriji dodataka, a Tim Blanks sa Style.com dobio je nagradu medija.