SPREJ I AMPULA

Ovo je odlična zaštita ljubimaca od buha i krpelja

09.06.2015 u 11:30

Bionic
Reading

S toplim danima značajno se povećava šansa da ćete na svom ljubimcu nakon izleta u prirodi pronaći buhe ili krpelja ako ga niste nekako zaštitili. Jedan od najlakših načina za to je sprej ili ampula

Sprej i ampula Frontline sadrže djelatnu tvar fipronil, insekticid i akaricid iz skupine fenilpirazola. On trenutno djeluje na odrasle oblike buha i jedini je preparat koji se bez bojazni može koristiti i za vrlo mlade štence, već od drugog dana života, a štiti ih od novih naleta buha sljedećih šest tjedana.

Sprejem trebate našpricati cijelog štenca i bit će zaštićen 30 dana. Špricajte od repa prema glavi, odnosno suprotno od rasta dlake, razmičući dlaku tako da preparat dođe do same kože, a pri tome koristite rukavice. Pošpricajte i glavu štenca, ali pazite da preparat ne dospije u oči. Nakon toga rukavicama dobro utrljajte preparat u kožu. Psića se ne preporučuje kupati šamponima dva dana prije i poslije primjene Frontlinea.


Djelatna tvar Frontlinea ubija buhe, ali ne odmah, nego u sljedećih šest do 18 sati, tako da u međuvremenu stignu položiti svoja jaja. Istim sprejem možete tretirati i stan da biste zaustavili invaziju buha, kao i ostale kućne ljubimce, poput maca, kunića, tvorova, ježeva i slično. Naravno, potrebno je paziti da se preparat koji koristite može upotrijebiti za neku od navedenih vrsta, a u tu svrhu potrebno je pažljivo pročitati uputu proizvoda protiv buha i krpelja.

Za tretiranje prostora možete upotrijebiti i insekticide, poput spreja Biokill te prašaka
Neo-pitroid i Rug Patrol.