IZBJEGAVAJTE PRIJE AKCIJE

Ovo bi vam moglo dokrajčiti seks

17.11.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Sve ste sile usmjerili prema spoju za pamćenje koji uključuje seks, a prije toga ste planirali neki zalogajčić… Samo vas želimo upozoriti da pripazite na jelo – neke stvari ipak radije izbjegnite. Saznajte koje, i zašto

Energetska pića
Mislite da ćete doista poletjeti ako popijete energetsko piće? Hoćete, ali samo nakratko. Visoka doza šećera i kofeina najprije diže, a onda još brže spušta. Raspoloženje, ali i seksualni naboj. Čak toliko brzo, da možda nećete ni stići do kraja ljubavne igre! Sok od ribizla djelovat će puno učinkovitije.

Ne votki i toniku prije seksa!
Voće nakon obroka
Cuclanje jagoda zvuči kao seksi tretman nakon večere, ali odolite toj napasti. Voće se probavi prilično brzo kad ga ne zadržava teže probavljiv obrok. U tom slučaju mogli biste imati nevolja s trbuhom, kao što su nadutost i grčevi. Bolja ideja bila bi da pričekate najmanje dva sata nakon večere i onda se odati voću.

Pepermint
Loš zadah možda odbija, ali osvježivač u obliku peperminta neće pomoći ako želite perfektan seks. Naime, pokazalo se da mentol spušta razinu testosterona, a to nikako ne želite! I još k tome, žvakaće gume su još gore od bombona, jer se žvakanjem proguta puno zraka što nije dobro za probavni sustav, što može izazvati neke neugodnosti poput nadutosti, podrigivanja... Ako baš morate pribjeći mentolu, neka to bude čaj od metvice!

Tonik
Ako je vaše omiljeno piće votka-tonik, taj izbor ostavite za večeri kada seks nije na rasporedu. Pića s mjehurićima izazivaju nadutost i plinove, to ne želite! Kinin u toniku pak dodatno spušta razinu testosterona, što je dodatan minus ovom piću uoči seksa.



Hot dog

Hot dog se počeo nuditi na svakom uglu, primamljivo, zar ne? No netom prije seksa ne posežite za ovakvom poslasticom, jer visok udio zasićenih masti koje ćete pojesti sužava žile u penisu i vagini zbog čega nećete uvijek biti spremni za turbo akciju.


Voće poslije pilećih krilca? Ne!
Pomfrit
Želiš pržene krumpiriće? Ako ste te sreće, vaš dragi će reći 'Ne, hvala'. Kao i s hot-dogom, zasićene masti u prženoj hrani mogu negativno djelovati na razinu testosterona i cirkulaciju, a to vam u tim ključnim trenucima ne treba. K tome, velike količine soli koje sadrži pomfrit nikako nisu dobre za muškarce s visokim krvnim pritiskom, jer mogu imati negativan utjecaj na održavanje erekcije.

Tofu
Izbjegnite svoje tofu navike, barem večeras! Puno fitoestrogena iz biljaka i proizvoda na bazi soje može podići razinu estrogena, a to može pokvariti seks. Radije posegnite za jajima, sadrže vitamine B5 i B6, oni su odlični protiv stresa i balansiraju hormone za zdraviji libido.

Konzervirana hrana
Ovo jednostavno rješenje za večeru ujedno je jedan od najjednostavnijih načina da ubijete (seksualno) raspoloženje. Sva konzervirana hrana sadrži visoki udio natrija, što izaziva plinove jer sol uzrokuje zadržavanje vode. Ako se ne želite odreći ovakve hrane, barem je namačite u vodi, isperite, ili razrijedite.

Boca vina
Ako čaša crvenog vina popravlja raspoloženje i jača želju za seksom, cijela će boca učiniti čudo. I hoće, ako ovako razmišljate, samo ne onakvo kakvo biste željeli. Previše alkohola smanjuje osjet dodira, a slabije osjećate i orgazam. Trijezni ljudi, dokazano je, bolje zadržavaju erekciju od pijanih, stoga, ako želite vrhunski vatromet, ostanite pri dva pića.

Zobena kaša
Nema sumnje da doručak ima pozitivne učinke, štoviše, zob tijelu pomaže proizvoditi serotonin koji reducira stres. U normalnim količinama, to je dobro za spolni nagon. Ali više od jedne zdjelice ima suprotan učinak. Uz to, zob je bogata vlaknima i može izazvati neugodan osjećaj u probavnom sustavu baš kad ne želite.