KOMPLIKACIJE NA POMOLU

Oprez, retrogradni Merkur uzrokuje probleme u poslu i ljubavi

09.04.2017 u 07:54

Bionic
Reading

Sljedeći tjedan donosi neugodne osjećaje. Za to možete kriviti retrogradni Merkur u Biku tijekom kojeg je najpametnije osmisliti neku ugodnu rutinu i zatim je se držati

Ako se od nedjelje, 9. travnja budete osjećali pojačano zbrkano i tjeskobno, mogla bi to biti posljedica retrogradnog Merkura u Biku! Budući da je Bik spor i oprezan znak, kad je Merkur u njemu retrogradan (to jest kad se kreće prividno natraške), aktivnosti i pokreti se usporavaju. Planovi završavaju na listi čekanja dok okolnosti ne postanu jasnije.

Prijete vam kvarovi, oštećenja, neželjeno brisanje podataka ili virusna zaraza kompjutora ili tableta. Komunikacija nailazi na prepreke, a odgovori na pitanja kasne. Raste vjerojatnost pogrešaka i nesporazuma. Mogli biste zaboraviti provjeriti obavljeni posao i propustiti uočiti pogreške.

Koncentracija vam je slabija iako ćete se truditi održati je. Postajete prijemčiviji na vanjske podražaje pa često prekidate rad jer vas nešto ometa ili vam ide na živce. Ovo je vrijeme niske učinkovitosti pa je bolje da nemate prevelikih ambicija. Obavite li barem pola zacrtanih zadataka, možete se smatrati uspješnim.

Vrijeme za rutinske poslove

Razdoblje retrogradnog Merkura povoljno je za uhodane poslove koji ne zahtijevaju puno razmišljanja, za spremanje, uređivanje i čišćenje te za dovršavanje već započetih poslova. Ne preporučuj se započinjanje novih projekata i odnosa. Nije nužno da biste pretrpjeli neuspjeh, ali biste se u početku suočavali s komplikacijama.

Ako morate donijeti brzu odluku, provest ćete mnogo vremena razmatrajući sve okolnosti. Bit ćete neskloni promjenama čak i ako niste potpuno zadovoljni trenutačnim stanjem. Nastojat ćete odgoditi sve krupnije zahvate za povoljniji trenutak, a to je vjerojatno najpametnije što možete učiniti.

Retrogradni Merkur i Venera (do 15. travnja) pune vas nostalgičnim osjećajima i navode da prebirete po prošlosti. Mogli biste pokušati stupiti u kontakt s nekim koga ste arhivirali. Sad će vam se učiniti da ste postupili nepromišljeno pa ćete poželjeti oživjeti odnos.

Merkur će ponovno krenuti direktno (odnosno naprijed) 3. svibnja, a u međuvremenu će se na neko vrijeme vratiti iz Bika u Ovna.