medicina i horoskop

Ovnovi i Lavovi skloni su bolestima srca, a Vage i Blizanci upalama

08.04.2017 u 08:56

Bionic
Reading

U astrologiji je element vatre povezan s koleričnim temperamentom, zemlja s melankoličnim, zrak sa sangviničnim, a voda s flegmatičnim. Radi procjene zdravstvenih rizika i psihofizičke konstitucije, doznajte kojem astrološkom elementu i temperamentu pripada vaš znak

Vatreni znakovi

Ovan, Lav i Strijelac

Temperament: koleričan

Svojstveni su im nagli i hitri pokreti, brz puls, bistar i prodoran pogled. Jedu puno i žvaču brzo, a najmilija im je mesna i ljuta hrana. Rijetko pate od prekomjerne težine jer se mnogo kreću i jer im jaka probava sagorijeva sve suvišne kalorije. Skloni su bolestima srca i krvotoka, trovanjima i ozljedama glave. Jak ih imunitet solidno štiti od infekcija. Zahvati ih li zaraza, redovito razvijaju visoku temperaturu, što je posljedica snažne borbe organizma protiv mikroba.

Zemljani znakovi

Bik, Djevica i Jarac

Temperament: melankoličan

Ističu se snažnim kostima, solidno razvijenom muskulaturom i stabilnim hodom. Jedu i žvaču sporo. Probava im je spora pa im se preporučuje puno vlaknaste hrane. Unutrašnji život im je vrlo bogat, ali nerado iskazuju emocije pa se uglavnom grizu iznutra. Planiraju daleko unaprijed i sjećaju se daleko unatrag pa su često mentalno iscrpljeni. Skloni su psihijatrijskim oboljenjima, a ponajviše depresiji. Muče ih i reumatizam, povišen kolesterol, ateroskleroza i kožne bolesti.

Vodeni znakovi

Rak, Škorpion i Ribe

Temperament: flegmatičan

Ovo su vrlo osjetljivi ljudi kojima za dobro zdravlje treba što mirnije i ugodnije okruženje. Bolesti im imaju blaže manifestacije nego kod drugih znakova, ali traju duže jer njihov organizam ne aktivira sve borbene mehanizme. Puls im je slabiji, a tlak niži od zodijačkog prosjeka. Rijetko ih zahvaća vrlo visoka temperatura. Za njih su tipične bolesti metabolizma, probave i središnjeg živčanog sustava.

Zračni znakovi

Blizanci, Vaga i Vodenjak

Temperament: sangviničan

U pravilu ih krasi vitko tijelo, dugi i spretni udovi, razvijeni prsni mišići i velika zapremnina pluća. Jedu brzo, ali neredovito i nevelike količine. Apetit, spavanje i raspoloženje su im vrlo promjenjivi. Podložni su upalama i drugim bolestima dišnih organa, visokom tlaku, aterosklerozi i ozljedama ekstremiteta. Od psihijatrijskih bolesti, najviše ih napadaju anksioznost i manična depresija.