RAZDOBLJE RAZUMA

Merkur je u Biku: Koji znakovi će profitirati, a koji bi trebali biti na oprezu

04.04.2017 u 10:24

Bionic
Reading

Merkur je ušao u Bika i tamo će ostati do 20. travnja. Logika će se susresti s radišnošću, no s druge strane, moglo bi se dogoditi da mnogima ponestane kreativnosti

Merkur, planet ophođenja, mišljenja, govora, pisanja i učenja, boravi u znaku Bika od 31. ožujka do 20. travnja. Istovremeno je u Biku i Mars, što daje ovom razdoblju jaku zemljanu primjesu, iako je u tijeku vladavina vatrenog Ovna.

Pod utjecajem Merkura i Marsa u Biku, zdrav razum i logika prevladavaju nad intuicijom i nagađanjem. Čak će i oni koji su inače rastreseni sada biti fokusirani i otporni na utjecaje koji bi im mogli odvući pozornost. Bolje ćete se koncentrirati na učenje i lakše pamtiti novo gradivo.

Marljivi, ali lišeni inicijative

Ozbiljno ćete i temeljito pristupati obavezama pa ćete moći odraditi mnogo važnih poslova. Bit ćete pouzdani i točni u obavljanju zadataka i poštivanju dogovora. To međutim ne znači da ćete imati inicijative i poduzetnog duha.

Radit ćete (i to dobro) ono što morate, ali ako ste besposleni, nećete mrdnuti prstom da to promijenite. Bit ćete savršeno zadovoljni s lješkarenjem, gledanjem ili čitanjem nezahtjevnih sadržaja i grickanjem štapića.

Odgovarat će vam rutina i ponavljanje, dok vas promjene i novi projekti neće privlačiti. U komunikaciji ćete biti kruti i nepopustljivi pa je bolje da ne ulazite u rasprave. Ako to ne uzmognete izbjeći, razmislite bi li vam kompromis bio korisniji od tvrdoglavog dokazivanja da ste u pravu.

U ovom bi razdoblju pripadnici fiksnih znakova Lava, Škorpiona i Vodenjaka mogli biti žrtve pogrešaka, zastoja, kvarova i komplikacija na nekom od područja kojima vlada Merkur (komunikacije, prijenos informacija, promet i prijevoz). S druge strane, Bikovi, Djevice, Jarci, Rakovi i Ribe imat će više uspjeha i pogodnosti u spomenutim aktivnostima.