POVRATAK OTPISANIH

Ove udobne sandale obožavali smo nositi 90-ih, a sada su ponovno u trendu

05.05.2022 u 14:52

Bionic
Reading

Gotovo svakodnevno svjedočimo cikličkoj naravi modne industrije i novom oživljavanju pomalo zaboravljenih trendova, a navedeno je ove sezone najvidljivije po aktualnoj ponudi sandala

U ljetnim mjesecima ponovno ćemo svjedočiti velikoj popularnosti modela poput anatomskih natikača po uzoru na proslavljene modele brenda Birkenstock, takozvanim češkim sandalama na čičak, kao i modelima prepoznatljivih zatvorenih sandala.

Takozvane cage ili fisherman sandale kakve su vrhunac popularnosti doživjele 90-ih, ponovno se nalaze u fokusu modne javnosti i dominiraju policama trgovina.

  • +10
Fisherman sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kao što je slučaj s trapericama Y2K estetike, na modnoj sceni ponovno su postale relevantnim i sandale rimljanke. S mnoštvom remenčića koji nerijetko sežu do koljena, rimljanke ponovno vladaju kolekcijama brendova, iz čega se može zaključiti da će obilježiti ljetne mjesece pred nama.

Poput rimljanki, povišene japanke veliki su povratnik iz 90-ih, danas čineći dostojnu konkurenciju anatomskim natikačama Birkenstock.

  • +6
Japanke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Omražene sportske sandale na čičak i ove godine ne silaze s listi trendovske obuće, baš kao i sandale s debelom, ravnom petom - popularno zvane flatfromice.

Uz japanke robusnog potplata, tu su i minimalistički modeli japanki koji predstavljaju elegantnu alternativu.