omiljen model

Ove udobne cipele narednih mjeseci viđat ćemo na svakom koraku, a popularnije su i od tenisica

14.02.2023 u 15:02

Bionic
Reading

Mokasinke ćemo ovog proljeća viđati na svakom koraku, a na modnim revijama i outfitima trendseterica mogli smo vidjeti četiri modela koja će biti posebno popularna

Mokasinke su jedan od najosnovnijih komada koje svaka zaljubljenica u modu ima u svojoj kolekciji i to nerijetko u više primjeraka raznih dizajna. Zbog svoje prilagodljivosti na razne kombinacije, ali i izrazitu udobnost, njihova popularnost prenosi se iz generacije u generaciju.

Iz tog razloga, ne čudi što je upravo ova obuća prevladavala na modnim pistama gdje su u prvi plan izbila četiri modela koja ćemo viđati na svakom koraku ovog proljeća.

Mokasinke s debelim potplatom

Jedna od daleko najpopularnijih verzija mokasinki ona je s debelim potplatom, a to dobro znaju i dizajneri koji su upravo njome preplavili modne piste na revijama proljeće / ljeto 2023. Viđamo ih na outfitima brojnih modnih influencerica, a zna se da su upravo one omiljeni odabir manekenke i trendseterice Hailey Bieber koja je pokazala kako ih nositi na široke traperice, mini suknje, odijela i razne street style kombinacije.

  • +11
Olivia Wilde Izvor: Profimedia / Autor: LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Modni dizajner Jacquemus dao je posebnu važnost ovom modelu u novoj kolekciji La Ralphia, prezentirajući verziju s glomaznijim potplatom i zaobljenim vrhom koji je jednako popularan kod žena i muškaraca, a nudi dobitnu kombinaciju stila, estetike i udobnosti.

Lakirane mokasinke

Ako više volite klasične opcije, razveselit će vas što će se i ovog proljeća nositi lakirane mokasinke. Ovaj tradicionalan model Gucci je učinio svojim primarnim odabirom u novoj kolekciji, a dolaze u crnoj i bordo boji.

Na modnim revijama nošene su uz široke hlače i oversized jakne, a na društvenim mrežama mogli smo vidjeti kako ih zaljubljenice u modu nose podjednako često u casual outfitima i ponešto elegantnijim kombinacijama na suknje, košulje i sakoe.

Dvobojni modeli

Sestre Hadid donijele su novu slavu dvobojnim modelima mokasinki koje su bile iznimno popularne 50-ih godina prošlog stoljeća. Bella Hadid nosila ih je u šetnji New Yorkom u 'štreberskom' stilu s kariranom mini suknjom i visokim bijelim čarapama, dok je Gigi birala casual look sa širokim hlačama o oversized sakoom.

No, dvobojni modeli ne moraju nužno biti kombinacija bijele i crne. Na modnim pistama mogli smo vidjeti i razne kombinacije pastelnih tonova koji izvrsnu pristaju potpuno crnim outfitima te varijante crno-bijelih mokasinski s dodatkom još jedne, nježnije nijanse.

  • +9
Gigi Hadid Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mokasinke u metalnim bojama

Trend metalnih boja neupitno je ušao u modu i ostat će 'in' još neko vrijeme. Baš zato od sada se nose i mokasinke u srebrnim tonovima, a promovirao ih je Paco Rabanne, guru metal couturea.

U skladu sa snažnom bojom, dolazi i glomazni kroj sa zadebljanim potplatom i dodacima metala u obliku zakovica, traka ili kopči.

  • +4
Metalne mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Zappos Promo