chic i nosivo

Modni spoj koji će biti hit ovog proljeća: Udobne štikle koje izgledaju kao mokasinke, ali su puno elegantnije

21.01.2023 u 11:04

Bionic
Reading

Iako smo kalendarski još duboko zakopani u zimi, ne možemo odoljeti zaviriti među modne trendove koje će donijeti proljeće. Kada je riječ o cipelama, hibrid između mokasinki i slingbacka ima sve predispozicije postati vrućim hitom čim malo zatopli

Udobne cipele na petu s potpisom Sfere izgledaju poput mokasinki, no s velikom dozom elegancije, i vrlo lako mogle bi vam osvojiti srce, ali i ormar. No španjolski high street brend Sfera nije jedini koji predlaže ovu originalnu kombinaciju vječnih loaferica s trendi modelom slingback, uz dodatak neizbježnog remenčića na peti te oštrog, izduženog vrha.

Naime upravo je Prada plasirala identičan model na modnu pistu u sklopu svojih prijedloga za proljeće/ljeto 2022. Sudeći prema svemu, ove cipele bit će vrući trend proljeća 2023. godine.

U sezoni u kojoj su klasične ravne cipele bile predodređene za to da budu vladarice uličnog stila, a brendovi kao što su Chanel, Louis Vuitton ili Miu Miu to su doveli do maksimuma, udobne potpetice imaju velike predispozicije naći svoje mjesto u ormarima najvećih zaljubljenica u modu. Naravno, zaboravite sve što znate, ili mislite da znate, o ovim modelima jer dolaze osvježeni i u ažuriranim izdanjima - s petom koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Baš kao i u slučaju Pradinih i Zarinih štikli, koje su hibrid između wedge i stiletto cipela, one koje predlažu Sfera i talijanski brend kombinacija su mokasinki s remenčićima. Luksuzna Prada definira ih kao interpretaciju dizajna sa šiljastim vrhom i modernom petom, a on ponovno otkriva geometrijski oblik u obliku trokuta koji ističe logo brenda. Ovaj oblik odlična je inspiracija za model koji dolazi sa strukturiranom potpeticom i blago podstavljenim prednjim dijelom s detaljem obloženim kožom.

Sfera ih pak opisuje kao dvobojne loaferice s potpeticom jer su dostupne u crnoj boji s bijelim jezikom. Naravno, potpetica zadržava originalnost koju ističe i Prada.

Kako kombinirati mokasinke s potpeticom

Klasičan izgled ovih cipela daje mogućnost nošenja i kombiniranja s gotovo svom odjećom u ormaru, uz zadržavanje velike doze stila. Za dnevne stajlinge kombinirajte ih s trapericama, cargo ili krojenim hlačama od odijela, koje su neizostavan model ove sezone, ali i s midi suknjama. Kada je riječ o večernjim stajlinzima, sjajno će izgledati sa satenskim haljinama.

  • +4
Trendi cipele za 2023. godinu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije