mom jeans

Ove traperice obilježile su cijelu jednu generaciju: Hit model iz 90-ih ponovno je jedan od najtraženijih

11.11.2022 u 09:56

Bionic
Reading

Što više vremena prolazi, to više shvaćamo modnu odvažnost koju je posjedovala nikad prežaljena britanska princeza Diana. Zahvaljujući novoj, petoj sezoni Netflixove hit serije 'Kruna', interes za stilom Lady Di ovih je dana posebno velik

Svako desetljeće ima svoju vrstu traperica. Ako su 70-e potvrdile dolazak traperica lepršavih nogavica, a početak 21. stoljeća traperica (ultra)niskog struka, 90-e su bez sumnje dale vjetar u leđa mom jeansu.

Termin 'mom jeans' žargonski je izraz za modele traperica visokog struka koje su veliku popularnost doživjele 80-ih i početkom 90-ih godina. Ovaj poseban model traperica odlikuje se visokim strukom i mrkva krojem nogavica. Malo šire na bedrima, nogavice takozvanih maminih traperica tradicionalno se sužavaju prema gležnjevima.

Ovaj specifičan model traperica jedan je od onih modnih komada koji je obilježio cijelu jednu generaciju. I s dobrim razlogom, njegov relativno opušteni kroj u razini bedara, ali zategnut na nogama zaveo je mnoštvo najpopularnijih ličnosti tog vremena, među njima i nikad prežaljenu britansku princezu Dianu.

Skinuvši prašinu s imidža skromne princeze, devedesetih godina prigrlila je odvažni, post-kraljevski stil koji je uvelike uključivao nošenje maminih traperica. Njezin stil odijevanja i dalje inspirira toliko da iako se 5. sezona 'Krune' tek pojavila u katalogu Netflixa, mamine traperice povezane s ključnim riječima 'Princeza Diana' trenutačno bilježe skok od 100 posto u pretraživanju na internetu, prema istraživanju koje je provela web stranica For Me …

  • +4
Mom jeans Izvor: Promo fotografije / Autor: promo