PREDMET ŽUDNJE

Ove su tenisice postale najpoželjniji statusni simbol: Obožavaju ih žene, ali i muškarci

28.05.2019 u 13:30

Bionic
Reading

Bijelim tenisicama definitivno nije odzvonilo, a u moru modela koji su zadnjih sezona poharali gradske ulice i trgovine, u 2019. jedne su se nametnule kao apsolutni must have. Riječ je o bijelim tenisicama jednostavnog, ali pomalo predimenzioniranog dizajna koji potpisuje londonska modna kuća Alexander McQueen i koje su, prema podacima modne platforme Lyst, uvjerljivo najpoželjniji modni komad u ovoj godini

Svake godine, modna platforma Lyst analizira na stotine tisuća pretraživanja po različitim šoping stranicama i donosi nam vijesti o najvećim modnim trendovima diljem svijeta. U njihovom prvom kvartalnom izvještaju za 2019. pokazalo se da su bijele tenisice i dalje vječni komad, a među top 10 modnih komada zauzele su prvo i osmo mjesto.

Planetarno popularni Guccijev model tenisica, nazvan Ace, zauzeo je osmo mjesto, no preduhitrile su ga tenisice koje su proteklih mjeseci preplavile svjetske, ali i hrvatske gradske špice.

Riječ je o predimenzioniranim minimalističkim bijelim tenisicama s potpisom Alexandera McQueena koje nose brojne holivudske zvijezde, a poharale su i naše gradske ulice usprkos paprenoj cijeni od 3.000 kuna.

Ovaj model se u prethodna tri mjeseca pretraživao doslovno svake dvije minute, zbog čega je prema podacima Lysta zasluženo zasjeo na prvo mjesto liste najpoželjnijih modnih komada, a nadmašio je čak i popularnost Adidasovog Stan Smith modela koji mu nalikuje dizajnom.

Ono što je zajedničko Adidasovim Stan Smith i Alexander McQueen tenisicama je i to što oba modela podjednako obožavaju i žene i muškarci. Alexander McQueen tenisice postale su svojevrstan statusni simbol, a koliko su popularne govori i činjenica da je potražnja za njima u proteklih mjesec dana porasla za 28 posto.

  • placeholder
    +4
Poznati u Alexander McQueen tenisicama Izvor: Profimedia / Autor: Tportal montaža

Ulice svjetskih metropola, ali i hrvatskih gradova preplavile su ove popularne dizajnerske tenisice, a u svom ormaru imaju ih redom poznate osobe i trendseterice poput Jennifer Lopez, Katie Holmes, Gwyneth Paltrow, bivši Dinamovac Luis Ibanez, Iva Šarić, Maja Šuput, nogometaš Duje Ćaleta Car i njegova djevojka Adriana Đurđević.

Osim što su udobne i trendi, zbog svog jednostavnog dizajna pristaju uz apsolutno sve - od traperica, preko haljina, do poslovnih odijela, pa ni čudi to što ove tenisice viđamo na svakom koraku, a sudeći prema porastu njihove popualrnosti iz dana u dan, sigurno ćemo ih viđati još dugo vremena.