ZA SVE PRINCEZE MEĐU NAMA

Ove su cipele osvojile zaljubljenice u modu, a toliko su neodoljive da će i najjednostavnijem stajlingu podariti wow efekt

06.12.2021 u 13:41

Bionic
Reading

Ako ste u potrazi za nekim detaljem koji bi stajling učinio luksuznijim i ekskluzivnijim, onda su ove cipele uvjerljivo najbolji izbor. I najjednostavniju će modnu kombinaciju učiniti zanimljivom i podariti joj onaj tako željen wow efekt

'Pepeljugine' cipele već neko vrijeme privlače pozornost trendseterica, a svakako su savršen odabir za nadolazeće blagdane. U posljednje vrijeme Instagram su preplavile fotografije cipela koje podsjećaju na one koje nose princeze iz bajki.

Od sandala sa svjetlucavim remenčićima do štikli optočenih blistavim kristalima, ove cipele jednostavno su magnetski privlačne. Neki modeli imaju sjajne vrpce, mašne, imitacije dragog kamenja i bisera, a modno pravilo 'manje je više' u ovom slučaju ne vrijedi.

Umjesto kože ili tkanine poput baršuna i satena, sad se sve više koristi prozirni PVC, a iako ih najviše nalazimo u srebrnoj boji, za zlatni sjaj odlučili su se recimo Jimmy Choo i Christian Louboutin, koji također nude cipele ukrašene kristalima u boji.

  • +2
Svečane cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Aquazzura ih nudi sa zanimljivim detaljem skulpturalnih peta, no ako poželite bajkoviti look, tu je nova kraljica obuće, Amina Muaddi sa svojim očaravajućim modelima cipela, ali i hit brend Mach&Mach, koji je već prošle godine ukrao pozornost modnih zaljubljenica, sve zahvaljujući svojim cipelama 'Pepeljuga'. Čak i modna platforma Lyst predviđa da će ovom gruzijskom brendu tržišni udio zasigurno rasti sljedeće godine jer su njihove svjetlucave cipele sve popularnije.

Mach and Mach dolazi iz Tbilisija u Gruziji, a pokrenule su ga 2012. sestre Nina i Gvantsa Macharashvili. Najpoznatije su po cipelama optočenima kamenčićima, a međunarodnu pozornost stekle su 2020., nakon što su na Tjednu mode u Parizu predstavile svoju obuću. Nije trebalo dugo čekati da se nađu na feedovima zvijezda poput Kendall Jenner ili Due Lipe, ali i modno osviještenih djevojaka s Instagrama, pa se sad njihove štikle ukrašene kristalima, s dvostrukom mašnom i remenom oko gležnjeva viđaju u svakom kutku Instagrama.

'Obuća je ljubav naših života. Ona može u potpunosti promijeniti ženu i njezin izgled. To je može učiniti i samouvjerenijom. Lijepe cipele mogu podići sve što nosite', kažu uspješne sestre.