STIL BEZ GREŠKE

Ove retro šiške kakve je proslavila legendarna Jane Birkin pristaju svima

13.04.2022 u 13:55

Bionic
Reading

Jane Birkin, englesko-francuska glumica po kojoj je prestižna torbica dobila ime, i danas predstavlja neiscrpnu modnu inspiraciju, osobito njezin razigrani način odijevanja koji je obilježio kraj šezdesetih i početak sedamdesetih

Da su šiške veliki ovosezonski modni hit nije ništa novo, a s porastom zanimanja za retro trendove, i za šarmantne stilove iz nekih prošlih vremena.

Međunarodni uspjeh Jane Birkin započeo je s kultnim filmom 'Blow Up' kojim je 1967. zadivila filmski svijet, a od tada pa do danas, ova modna ne prestaje inspirirati fashionistice, osobito zaljubljenice u francuski chic.

DAKOTA JOHNSON

Haljina kao nakit: Dakota Johnson posebnoj verziji modnog klasika ukrala je svu pozornost

Pogledaj galeriju

Ako ste i vi u potrazi za osvježenjem looka, a ne želite se odreći duge kose, zašto se ne biste odlučili za šiške i to baš onakve kakve je nosila Jane Birkin, glumica i pjevačica koja je oduvijek fascinirala modni svijet svojim genijalnim stilom i prirodnom ljepotom.

Najnoviji trend nadahnut je upravo Janeinim šiškama. Tzv. Birkin bangs dat će svakoj frizuri poseban štih, a frizura je toliko chic i bezvremenska da je jednostavno morate isprobati.

Lijepa Jane obično je nosila svoju dugu, prirodno tamnoplavu kosu raspuštenu i šarmantno razbarušenu, a posebnost njezinoj frizuri davala su prozračne šiške koje su završavale u razini obrva.

Janein stil već su iskopirale i poznate trendseterice poput Julije Stegner, glumice Dakote Johnson i Elizabeth Olsen.

Za razliku od dosad iznimno popularnih zavjesa šiški u stilu Brigitte Bardot, Birkin šiške izgledaju znatno manje kompaktne jer su prozračnije. Slojevito ošišane šiške pomlađuju i trenu i izgledaju vrlo ležerno, a puno su lakše za održavanje od popularnih zavjesa šiški.

ULIČNA MODA

Trend dopaminskog odijevanja zahvatio špicu: Zagrepčanke se odvažile i nabacile malo vedrije stajlinge

Pogledaj galeriju

Osim toga, ovako ošišane šiške odlično funkcioniraju i s tankom i s gustom kosom, a ako vam dojade slobodno ih maknite s lica uz pomoć rajfa, ukosnica, trake za kosu...

Ipak, pripazite jer se šiške vrlo lako zaprljaju što neće izgledati uredno, što možete spriječite uz pomoć suhog šampona kako ne biste imali 'rezance' na čelu.