NE MOŽETE POGRIJEŠITI

Četiri boje koje ovog proljeća jednostavno obožavamo

13.04.2022 u 12:02

Bionic
Reading

Sivi i oblačni dani su iza nas i krajnje je vrijeme da u ormar unesete malo šarenila. Izbor je doista veliki, no povodeći se za diktatom modnih dizajnera, ove četiri nijanse nezaobilazan su dodatak svakom modnog ormara u sezoni pred nama

Proljeće je savršeno vrijeme za modno otkrivanje. Toplo vrijeme navodi nas na žudnju za novom odjećom i koja pršti bojama i svijetlim tonovima koji odišu pozitivom. Potvrđuju to i trendovi prikazani od strane slavnih modnih dizajneri. Sudeći prema viđenom na modnim pistama za sezonu proljeće i ljeto 2022. čeka nas blistava sezona.

Plave, ružičaste, žute i zelene nijanse dominirale su modnim pistama za proljeće i ljeto 2022. Bilo da se radi o satenskim odijelima u haljinama predstavljenih od strane brendova kao što su Miu Miu i Gucci ili pak kao hrabri monokromatski izgled koji zastupa Dior ove četiri boje zavladale su prvom modnom pistama, postavile nove trendove, a zatim se uselile i modne ormare.

  • +8
Miu Miu kolecija za proljeće/ljeto 2022. Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Očigledan izbor za proljeće, ružičasta, postala je popularna boja nakon dominacije na modnim pistama za jesen i zimu 2021. Chanel je ovu privlačnu nijansu implementirao u nove torbe i odijela od tvida, dok je Versace iskoristio moć ružičaste kao naglasak na šalovima i svili s živopisnim uzorcima te kao nijansu za mini haljine, topove i hlače.

Svjetla reflektora na modnim pistama s ružičastom je podijelila Bottega zelena. Nazvana po nijansi koju je brend Bottega Veneta implementirao na svoje megapopularne cipele i torbe, ova boja izmišljena je prošle sezone, nakon što je Prada debitirala u pastelnim satenskim haljinama i kaki zelenim salonkama koje su prikazane na reviji proljeće/ljeto 2022. Tom Ford se zadržao na temi svjetlucanja i satena, predstavivši satenske zelene cargo hlače, bomber jakne i svjetlucave topove.

Žuta, nedvojbeni proljetni trend proljeća, također je doživjela svoj procvat na modnim pistama. Brendovi kao što su Alexander McQueen, Givenchy i Acne Studios u svojim kolekcijama posegnuli su za pastelno žutim bojama.

A zatim tu je neizostavna plava, tipična boja za bilo koje godišnje doba. Predmeti u ovoj nijansi uočeni su u brojnim kolekcijama na pisti, od Miu Miu avangardnih uredskih stilova pa do Fendijeve kolekcije inspirirane diskom.