DRAPIRANa raskoš

Ove haljine stvaraju efekt ravnog trbuha i u modu se vraćaju na velika vrata

11.03.2023 u 11:45

Bionic
Reading

Lagane, elegantne, udobne, haljine su s razlogom omiljeni predmet u proljetno-ljetnoj garderobi. Ovogodišnje sezone proljeće/ljeto, uz asimetrične i slip haljine s estetikom 90-ih, koje predlažu najznačajniji brendovi današnjice, svjedočimo velikom povratku drapiranih modela

Drapiranje je tehnika koju je uvela Madeleine Vionnet i učinila je početnom točkom svog cjelokupnog kreativnog procesa. Proučavajući grčki hiton i iskorištavajući evoluciju tkanina, s najfleksibilnijim pređama nastalim nakon Prvog svjetskog rata, stvarala je autentična umjetnička djela koja su definirala modu 30-ih i koja do danas inspiriraju brojne dizajnere.

Danas brojni brendovi donose svoje prijedloge drapirane haljine. Jacquemus nudi savršene krojačke konstrukcije, Victoria Beckham ističe drapiranost na torzu dok modna kuća Loewe, na čelu s dizajnerom Jonathanom Andersonom, nudi haljine voluminozne draperije. Brend Blumarine, s druge strane, drapiranje čini lajtmotivom kolekcije na svojim vijugavim i senzualnim haljinama s modne piste.

Obilježene naborima i padovima, drapirane haljine, osim što ponovno preuzimaju ideju klasične elegancije, imaju iznimnu snagu koju mnogi traže - željen efekt 'ravnog trbuha'. Iz tog su razloga siguran izbor i jedna od najlaskavijih opcija, u dugim i kratkim verzijama, i za posebne prigode i za ležernije događaje.

  • +5
Drapirane haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo