VELIK PREOKRET

Ovakvi muškarci su najbolji 'materijal' za vezu

28.10.2014 u 12:34

Bionic
Reading

'Zločesti' dečki možda osvajaju na prvu, ali žene s godinama nauče da se kvalitetna veza može graditi samo sa skromnim muškarcem koji je spreman nadići vlastite sebične potrebe

Žene 'padaju' na zločeste dečke, ali ne zauvijek! Kako otkriva najnovije istraživanje, žene najčešće u ranijoj životnoj fazi vole samopouzdane, pomalo razmetljive i zločeste muškarce, ali za brak i duge veze biraju potpuno drugačije muškarce.

Točnije, kako sazrijevaju, ženama se sve više sviđaju skromni muškarci za koje vjeruju da su romantični, pouzdani i stabilni. Zločeste muškarce pak kasnije doživljavaju arogantnima i egoističnima, što im postaju iznimno neprivlačne kvalitete.

U istraživanju koje je vodio dr. Daryl Van Tongeren s Hope Collega iz Michigana uočeno je da je upravo skromnost kvaliteta koju žene najviše cijene. Psiholozi pojašnjavaju da je razlog tome to što se skromnost doživljava kao karakteristika ljudi koji su sposobni zanemariti vlastite želje za moći i dominacijom, a to znači da će staviti vezu na prvo mjesto.

'Doima se kao da su skromnost i poniznost zanemarene ljudske kvalitete, ali očito nije tako. Žene sve više uviđaju da su takvi muškarci najbolji 'materijal' za vezu jer nisu sebični i uvažavaju partnericu', istaknuo je dr. Van Tongeren.