MODNI VREMEPLOV

Ovako se tijekom godina mijenjao modni stil kraljice Camille

26.04.2023 u 06:13

Bionic
Reading

Dana 6. svibnja kraljica supruga Camilla bit će drugi veliki protagonist krunidbe Charlesa III. Supruga novog britanskog monarha posljednjih desetljeća podvrgnula se velikoj promjeni stila, ostavivši iza sebe neformalniji i opušteniji imidž

Gotovo 30 godina prošlo je od ove fotografije koja prikazuje tada 45-godišnju Camillu u Middlewick Houseu, rezidenciji koju je dijelila s bivšim suprugom u Corshamu u Wiltshireu.

U to vrijeme nosila je široku odjeću i nije se posebno voljela dotjerivati, a upravo ona najbolje dočarava modnu transformaciju kojoj se podvrgla bivša vojvotkinja od Cornwalla.

Camilla Parker Bowles razgovarala je s tadašnjim princem Charlesom na polo utakmici 1972. Njezina bob frizura s vrhovima feniranim prema van (kao i odjeća koju je nosila) bila je u skladu s modom tog trenutka.

Sadašnji imidž supruge engleskog kralja ima vrlo malo veze s onim kakav je njegovala prije mnogo godina. U eri 80-ih imala je drugačiju boju kose, voljela je drugačije krojeve i njegovala potpuno prirodan izgled. S vremenom je napustila udobnost sportskih komada i prigrlila puno pažljiviji stil odijevanja.

  • +14
Modna izdanja kraljice Camille Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poput stajlinga, s godinama je evoluirala i Camillina frizura.

Nakon isticanja pepeljastoplavih pramenova u kombinaciji s tamnim korijenom, danas ima puno svjetliju i homogeniju nijansu plave boje kose.

S godinama je promijenila ploču i kada je riječ o modnim dodacima. Omiljene velike torbe zamijenila je puno manjim i sofisticiranijim modelima.

I dok se njezin odabir odjevnih komada za kraljevske angažmane značajno mijenjao, njezin ukus za šalove ostao je netaknut. Upravo su se oni pokazali omiljenim dodatkom kraljice supruge, a do danas je stvorila impresivnu kolekciju.

  • +14
Camilla tijekom godina Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim toga, danas nosi puno impresivniji nakit Windsora, no to nije uvijek bio slučaj. Prije mnogo godina odlučivala se za diskretnije komade, a ponekad je nosila samo jednostavne naušnice.

Njezinim omiljenim komadom nakita pokazale su se modeli bisernih ogrlica s dijamantnom kopčom, kakve je nosila na brojnim kraljevskim angažmanima tijekom godina.

Poput princeze od Walesa, kraljica supruga Camilla u posljednje vrijeme obogatila je postojeću kolekciju nakita, a krajem ožujka pokazala je svu raskoš na državnom banketu u Berlinu noseći dijamantnu ogrlicu pokojne kraljice i fantastičnu tijaru Art Deco Greville Kraljice majke.

Kraljica supruga Camilla Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kate se etablirala kao kraljica modnog recikliranja, a prema Fioni Clare, jednoj od članica uskog kruga dizajnera s kojim surađuje Camilla, ona je na kraljevskim angažmanima već godinama to tiho radila.