JEDNOSTAVNI TRIKOVI

Ovako možete umanjiti troškove života

20.06.2013 u 09:03

Bionic
Reading

Tražite načine uštede i popravljanja kućnog budžeta? Niste jedini. Osim toga, dio je naše kulture trošiti i samo trošiti

Smanjiti troškove života, kaže obiteljska savjetnica za financije Kim Danger, ne samo da dobro djeluje na kućni budžet, nego poboljšava i kvalitetu života. Za ove kratke a korisne savjete neće vam trebati previše vremena, a olakšat će manevriranje financijama u vrijeme krize.

Perite auto kod kuće. Ako automobil perete u autopraonici vrijeme je da zasučete rukave, spužvu u ruke i olakšajte malo kućni budžet.

Kupujte velika pakiranja i planirajte unaprijed.

Doručak pojedite kod kuće. Izbjegavajte jutarnja peciva iz pekarnica. Osim što ćete se zdravije hraniti, znatno ćete uštedjeti.

Kupujte neke robne marke. Zar zbilja trebate skuplji šampon za kosu ili gel za tuširanje?

Za odlazak u kino izaberite matineje ili jeftiniji dan. Kina obično u ponudi imaju jedan dan kada možete karte kupiti po povoljnijoj cijeni.

Uživajte u prirodi. Šećite, vozite bicikl umjesto da idete u šoping-centar jer ćete sigurno potrošiti više nego što ste planirali.

Koristite internetsko bankarstvo i plaćajte manje proviziju.


Ako živite u gradu, koristite više javni prijevoz, a taksi zovite samo u krajnjoj nuždi.

Smanjite potrošnju papirnatih ručnika. Koristite kuhinjske krpe, uštedite i čuvajte okoliš.

Maknite se s lista raznih šoping-centara koji vam šalju ponude i akcije.

Dobro isplanirajte obroke čak i dva tjedna unaprijed prije nego što odete u nabavku.

Čuvajte lipe. Stavljajte ih u kasicu prasicu i uskoro će postati kune. Iznenadit ćete se koliko možete uštedjeti kad novac na koji ni ne računate svakodnevno stavljate na hrpicu.

Dodajte malo vremena između odlaska frizeru. Recimo ako djecu vodite na šišanje svaka dva tjedna, dodajte još jedan tjedan pa ćete umjesto 26 puta godišnje frizeru ići 17 puta. Naravno, razdoblje između odlazaka frizeru možete još više produžiti ako je to moguće.

Na poslu sami napravite kavu, umjesto da punite budžet lokalnih kafića. Iznenadit ćete se koliko će vam na kraju mjeseca novca ostati.