ODMOR ZA 14.780 KUNA PO DANU

Ovako izgledaju najluksuznije vile na Brijunima

21.02.2011 u 17:36

Bionic
Reading

Brijune, barem kada su njihovi najskuplji objekti posrijedi, besparica turista na muči. Tri najskuplje brijunske vile, Lovorka, Primorka i Dubravka, već su rezervirane, i to za top-sezonu, za ljetovanje u srpnju i kolovozu. Najmanji interes za vile vlada u proljeće, kada se mogu dobiti po najpovoljnijoj cijeni. Dan u najluksuznijoj Lovorki tada stoji 'samo' devet i pol tisuća kuna

Glasnogovornica Javne ustanove Brijuni Vesna Klunić kaže da su cijene u Lovorki 25 posto veće, ali da se ljetovanje u toj vili najviše i traži. Za ljetovanje u Lovorki je još prošle godine čak pet godina unaprijed uplatio biznismen iz Ukrajine, koji na račun toga može s obitelji u Lovorki ljetovati 42 dana godišnje.

Sve već popunjeno

On je izabrao srpanj i kolovoz, a za druge mjesece već ima drugih zainteresiranih gostiju dubljeg džepa. Ukrajinac je lani Brijunima platio nešto manje od dva milijuna kuna, a dio tog novca Javna ustanova uložila je u obnovu vile.

'Za Lovorku već imamo uplaćene akontacije i za lipanj i rujan, a bilježimo i akontacije za boravak u vilama Primorka i Dubravka pa držim da u top-sezoni ondje više neće biti mjesta. Svi koji tamo žele ljetovati, čini se, zakasnili su', navodi Vesna Klunić dodajući da ljetovanje u tim objektima uz more najviše traže Rusi, Ukrajinci, Talijani, ali rijetkost nisu ni naši poslovni ljudi koje recesija nije načela ili im ugrozila poslovanje.

'S obzirom na ovako rani interes za boravak u vilama, procjenjujemo da će ova sezona biti dobra', kaže Klunić.

Dodatne se želje plaćaju

Inače, od boravka u vilama Brijuni godišnje uprihoduju gotovo dva milijuna kuna. U top-sezoni, u srpnju i kolovozu, najam Lovorke, u kojoj može boraviti šest osoba, na dan stoji 12.500 kuna, Dubravke (s četiri ležaja) 7660 kuna, a Primorke, u kojoj su četiri sobe s osam ležaja, 14.780 kuna. U cijeni je i doručak, domaćica vile, korištenje električnog automobila po otoku i jednog bicikla. Sve dodatne želje dodatno se i plaćaju.

Domaćica je u vili sedam sati, a svaki dodatni sat domaćice naplaćuje se 110 kuna na sat. Želite li konobara u vili, to će vas po satu stajati 100 kuna, kuhar se može angažirati također za 100 kuna, a pomoćni kuhar za 70 kuna na sat. Vile se najjeftinije mogu unajmiti do kraja svibnja kada stoje od 5230 kuna na dan (Dubravka), 9500 (Lovorka) do 10.450 kuna dnevno (Primorka), no zanimljivo je da je u tom razdoblju i najmanje upita za njihov najam.