PALI SIGURNO

Ovako ćete izgledati savršeno 'tamo dolje'

17.02.2014 u 07:40

Bionic
Reading

Nemojte se zavaravati, depilacija voskom teško može biti posve bezbolna, a koža nakon tretmana je crvene i iziritirana. No depilacije neće postati ništa lakša ako zažmirite i pravite da se to ne događa, evo što trebate poduzeti

Kako bi depilacija bila što bezbolnija i učinkovitija, potrebno je učiniti nekoliko korisnih koraka koji će pripremiti kožu za depilaciju voskom, umanjiti opasnost od infekcija, smanjiti bol i poboljšati sam učinak, piše magazin Allure

Mjesec dana prije
Između dvije depilacije voskom najbolje je napraviti vremenski razmak od četiri do šest tjedana. Iako će intimno područje svakako u to vrijeme biti daleko od glatkog i urednog, to je nužno ako želite da vam depilacija voskom upali. Stoga, ne posežite za britvicom jer dlačice moraju biti najmanje pola centimetra duge.

Dan kada rezervirate termin depilacije
Prilikom rezerviranja termina depilacije obavezno napomenite kako želite da se štapić za nanošenje voska jednokratno koristi za jedno područje. Naime, ako se štapić za nanošenje voska uranja više puta u vosak te se njime nanosi vosak na više područja od jednog, to može dovesti do pojave infekcija. Stoga svakako naglasite to prilikom rezerviranja termina, a ako vidite da se u salonu ne pridržavaju toga, odustanite od depilacije.


Večer prije depilacije
S obzirom na to da stanice mrtve kože mogu vrlo lako začepiti folikule dlačica i uzrokovati bolno urastanje dlačica, svakako vodite računa da večer prije depilacije napravite piling. Dermatolozi preporučuju korištenje pilinga koji u sebi sadržava salicilnu kiselinu ili retinol koji će očistiti površinski sloj kože i ukloniti nečistoću iz pora i folikula. Ako ste određeni pilig već isprobali na licu, sasvim je u redu primijeniti ga i na intimnom području.

Jedan sat prije depilacije
Ako prilikom depilacije trpite poprilično jaku bol, radije popijte neki lijek protiv bolova sat vremena prije depilacije i barem si malo olakšajte cijeli taj proces.

Za vrijeme depilacije
Naravno da depilacija voskom ne može biti potpuno bezbolna, naime, dlačice se čupaju iz korijena i to s jednog od najosjetljivijih dijelova tijela. Ono što vam uvelike može barem malo olakšati cijeli proces jest duboko disanje, s jakim udisajima i izdisajima kao prilikom dizanja utega.

Nakon depilacije
Nakon depilacije voskom koža je vrlo često nadražena i iziritirana, stoga je vrlo važno njegovati je nakon tretmana. Odmah nakon depilacije na kožu nanesite hidratantnu neutralnu kremu koja će nahraniti kožu i smiriti je, a kremu koristite i još nekoliko dana nakon tretmana. Stručnjaci napominju da je vrlo dobro koristiti kremu koja sadržava salicilnu kiselinu.