STUDIO MIRJANE MIKULEC

Ovaj zagrebački penthouse našao se u finalu prestižne nagrade za najbolje uređen interijer

02.08.2023 u 10:58

  • +10

Penthouse u Zagrebu by Mirjana Mikulec

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Darko Mihalić

Bionic
Reading

Moderni stan za tročlanu obitelj na posljednjem katu zagrebačke novogradnje ušao je u finale prestižne međunarodne nagrade SBID International Design Awards (The Society of British International Design)

Riječ je o jednoj od najpoznatijih međunarodnih nagrada koje dodjeljuje struka za najbolja ostvarenja iz svijeta dizajna interijera kao i produkt dizajna. Studio Mirjane Mikulec svoj je novi projekt, kojeg je vodila arhitektica Romana Musić prijavio na natječaj u kategoriji stambenih prostora te se u jakoj konkurenciji našao u najužem krugu za osvajanje nagrade.

Biti među najboljima na svijetu doista je veliko priznanje, a to je potvrdila i dizajnerica.

'Već i sama nominacija u finale ove poznate i vrijedne nagrade za naš studio je velika čast i privilegij. Sretni smo i zadovoljni jer je ono što radimo prepoznato i od strane struke. Ovo je svakako veliki poticaj da nastavimo dalje raditi projekte koji se prije svega sviđaju našim klijentima, ali i koji će donositi nove, svježe ideje u unutarnjem uređenju', izjavila je dizajnerica Mirjana Mikulec, čiji studio je ponosni vlasnik nekoliko međunarodnih nagrada za uređenje interijera. Sve te nagrade bile su veliki vjetar u leđa da studio počne raditi projekte izvan Hrvatske i da dizajnerica sve češće boravi u Parizu gdje su tijeku realizacije nekoliko interijera.

Stan od 160 kvadrata koji se našao u finalu SBID International Design Awards nalazi se u širem centru Zagreba, na vrlo atraktivnoj lokaciji koja nudi privatnost i blizinu svih bitnih sadržaja za vlasnike. Glavni adut stana koji se sastoji od velike dnevne zone otvorenog koncepta, dvije spavaće i jedne gostinjske sobe, garderobe te dvije kupaonice je velika terasa od 60 kvadrata koja nudi veličanstven pogled na grad.

Mnogima će pažnju privući veliki uski hodnik koji je postavljanjem slika poznatih suvremenih umjetnika pretvoren u svojevrsnu galeriju te betonski stupovi i grede u dnevnom boravku koji su prema želji vlasnika ostali neobrađeni. Kako bi se unijela prirodnost i toplina u interijer u kojem vladaju svijetle neutralne nijanse s crnim akcentima, kroz cijeli stan provučen je element drva. Tako je postignut kontrast hladnih i toplih tonova i materijala. Uz minimalne izmjene u postojećem tlocrtu stvoren je iskren i prirodan interijer - ugodan, moderan i elegantan dom pročišćenih linija koji u potpunosti zadovoljava potrebe tročlane obitelji.