ramena u fokusu

Ovaj trend obilježio je osamdesete, a sada ponovno drma modnom scenom

24.02.2024 u 18:35

Bionic
Reading

Trend naglašenih ramena, koji je vrhunac doživio 80-ih, savršeno se uklapa u poslovni stil odijevanja. Istaknut na modnim pistama i u stajlinzima slavnih trendseterica, ovaj specifičan detalj daruje privlačnost svim siluetama

Za svoju kolekciju 'Les Sculptures', predstavljenu u Zakladi Maeght, francuski dizajner Jacquemus istaknuo je prevelika ramena na silueti, što je na pisti pokazala slavna Emily Ratajkowski u pripijenoj haljini podebljanoj torbicom s uzorkom pitonove kože.

Američki dizajner Daniel Roseberry, na čelu modne kuće Schiaparelli, detalj naglašenih ramena istaknuo je na jakni, nošenoj preko hlača s izvezenim biserima, u nedavno predstavljenoj haute couture kolekciji za novu sezonu proljeće/ljeto.

Talijanski dvojac Dolce & Gabbana predstavio je ipak 'trezveno' svoju verziju širokih ramena - u crnom looku sastavljenom od sakoa na dvoredno kopčanje i tamnih tajica.

Detalj prevelikih ramena u stajlinzima slavnih trendseterica

Kako bi usvojila trend predimenzioniranih ramena, švedska manekenka Elsa Hosk odlučila se za predimenzionirani crni sako u kombinaciji s džemperom V-izreza ovratnika, prugastom pencil suknjom i sivim najlonkama. Od dodataka je odabrala Pradine crne cipele u špic i torbu brenda Hermès.

Veliki trend iz 80-ih zanosna Emily Ratajkowski na ulicama New Yorka istaknula je kaputom u kombinaciji s visoko rezanim topićem, uskim trapericama i čizmama efektnog prugastog uzorka.

Kraljica ulične mode, glumica Katie Holmes također nije odoljela trendu prevelikih ramena istaknuvši ga, poput Emily, u formi kaputa.

Zvijezda trilogije '50 nijansi sive', glumica Dakota Johnson, opredijelila se pak za sako naglašenih ramena, nošen preko košulje i kožnih hlača.

U svijetu slavnih američka it djevojka Hailey Bieber pokazala se najvećom pristalicom trenda naglašenih ramena, a obožava ga istaknuti kaputima upečatljivih boja.