KRAJ SLIP MODELA

Ovaj trend haljina dominirat će crvenim tepisima

26.01.2017 u 11:10

  • +5

Trend metalnih haljina

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Sudeći po sve češćim prizorima slavnih trendseterica u metalnim haljinama, modna biblija Vogue s velikom sigurnošću predviđa kako će u popularnosti uskoro zamijeniti sveprisutne slip haljine

U posljednjim mjesecima 2016., danas bivša prva dama Amerike Michelle Obama i slavna Kendall Jenner najavile su veliki povratak metalnih haljina.

I dok se Michelle odlučila za dugu Versace haljinu roza odsjaja u povodu državne večere u Bijeloj kući, Kendall Jenner na proslavi 21. rođendana pojavila se u minijaturnoj metalnoj haljini, nalik kultnom modelu kakav je nosila slavna bogatašica, Paris Hilton.

The Chain-mail dress for S/S '17

Fotografija koju objavljuje @visualvixen.style

Nakon što smo iz sezone u sezonu svjedočili popularnosti poluprozirnih haljina i modela s mnoštvo vezenih detalja kakve su u kolekcijama predstavljali omiljeni brendovi slavnih dama poput modne kuće Balmain, Versace i Gucci, u kolekcijama za nadolazeću sezonu dizajneri su ovaj put prednost dali komadima bogatog sjaja.

Metalne haljine nalik obrambenoj viteškoj košulji, tako su viđene u proljetnoj kolekciji modne kuće Balmain, a sjajan primjerak iz kolekcije netom nakon njezina predstavljanja odlučila je isfurati stalna klijentica pariške modne kuće Kim Kardashian.

✨ golden ✨

Fotografiju objavljuje Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Uz modnu kuću Balmain, primjerke metalnih haljina i sličnih odjevnih komada predstavila je modna kuća Paco Rabanne, dok su se modna kuća Versace i Gucci poigrale metalnim i jednako sjajnim detaljima na novim odjevnim predmetima.

Metalne verzije odjeće, ove su sezone posebno zapele za oko slavnim modelima, točnije Viktorijinim anđelicama. Uz Kendall Jenner, metalnoj modnoj priču tako nije odoljela Bella Hadid, model Lais Ribeiro i Alanna Arrington koje su zabavu u režiji Victoria's Secreta odlučile provesti u izazovnim primjercima metalnih haljina s potpisom modne kuće Balmain i Paco Rabanne.

Ako poput slavnih ljepotica želite isprobati časri metalnih odjevnih komada, stilisti savjetuju da na umu imate jednostavnost. 'Svoje poigravanje s metalnim odjevnim komadima možete započeti topom, umjesto punog metalnog pojavljivanja u haljini. U svakom slučaju, bitno se osjećati dobro i puno samopouzdanja pri nošenju ovakvih komada. Vi ste ti koji nosite haljinu, a ne ona vas', mišljenja je stilistica slavnih Elizabeth Sulcer koja se pobrinula za nezaboravan rođendanski izgled Belle Hadid.