ZLATNA RASKOŠ

Nikad seksipilnije izdanje prve dame Amerike

19.10.2016 u 12:55

Bionic
Reading

U povodu posljednje državne večere u Bijeloj kući, prva dama Amerike Michelle Obama zablistala je u zlatnoj haljini odavši počast talijanskim kreatorima i visokim političkim dužnosnicima

Gotovo svaki put tijekom suprugova osmogodišnjeg predsjedničkog mandata, bilo da je riječ o glamuroznim večerama u Bijeloj kući i službenim putovanjima, bilo magazinskim naslovnicama, Michelle Obama postavlja modne standarde bez obzira na to nalazi li se u H&M-ovim krpicama ili raskošnoj balskoj haljini. Kad je u pitanju bio odabir svečane haljine za 13. i posljednju državnu večeru u Bijeloj kući na poziciji prve dame, Michelle je, sasvim prirodno, bila na nivou.

Predsjednički par Obama ovaj put je ugostio visoke talijanske dužnosnike, a ulogu domaćice u Bijeloj kući stajliš prva dama je ispunila u raskošnoj zlatnoj haljini Ateliera Versace, dizajniranoj od mnoštva minijaturnih zlatnih ringova nalik viteškoj odori.

Osim u samom materijalu, glavna posebnost haljine leži u drapiranom kroju i ležerno padajućoj, debeloj naramenici koja se nazirala ispod ravne, zabačene frizure sa šiškama.

Uz visoke političke dužnosnike, poput talijanskog premijera u pratnji supruge, na svečanoj večeri u Bijeloj kući pojavilo se mnoštvo slavnih imena, poput komičara Jerryja Seinfelda i slavnog talijanskog dizajnera Giorgia Armanija.

Zlatna haljina prve dame Amerike nije bila samo modni pogodak, već i pametan potez. U osam godina provedenih u ulozi prve dame Michelle Obama često je znala iskazati čast nekom političkom dužnosniku odabirom kreacija dizajnera iz njegove zemlje. Primjer za to je pastelna žuta haljina dizajnera Naeema Khana, koju je nosila pri susretu s indijskim premijerom, ili pak efektna ljubičasta haljina Tadashija Shojia, koju je nosila u čast japanskom premijeru i njegovoj supruzi.

Odabirom zlatne haljine Ateliera Versace, jedne od najpoznatijih talijanskih modnih kuća, Michelle je ponovno briljirala.