ISTIČE RAMENA

Ovaj modni detalj vrući je hit sezone, a Francuskinje ga obožavaju

11.05.2023 u 07:48

Bionic
Reading

Simbol francuskog stila odijevanja, 'bardot izrez' istaknut na topovima i haljinama daje ramenima ključnu ulogu u stajlinzima, a upravo ove sezone slovi za jedan od najpoželjnijih trendova na modnoj sceni

Kada bi ovog proljeća postojao samo jedan trend, to bi zasigurno bio 'bardot', specifičan izrez na topovima i haljinama koji se veže uz jednu od najseksepilnijih glumica svih vremena, Brigitte Bardot, te predstavlja modni klasik.

Popularizirana šezdesetih godina prošlog stoljeća zbog francuske glumice, kojoj duguje naziv, vrsta dekoltea s golim ramenima ponovno je trijumfirala na modnim pistama.

Uočen u kolekcijama za novu sezonu jesen/zima i posebno u onoj s potpisom skandinavskog Gannija, bardot izrez slojevito je postavljen na topove, haljine ili odijela kako bi svakom izgledu dao naglašeniji stilski dodir.

Bardot ovratnik uljepšat će ljetnu sezonu

Kate Middleton povećala je pretraživanje ovog trenda za 263 posto u svibnju prošle godine i brojne ljubiteljice mode objeručke su ga prihvatile.

Uoči nastupa u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga, pop zvijezda Rita Ora istaknula ga je bijelom haljinom brenda Fashion East dok je američka it djevojka Hailey Bieber posljednjih tjedana spremno pozirala u topu i haljini Vivienne Westwood s jednakim dizajnom dekoltea.

Njezina bliska prijateljica i članica najpoznatije reality obitelji Kendall Jenner istaknula ga je haljinom s potpisom Jean-Paul Gaultiera, pop zvijezda Dua Lipa s grimizno crvenom siluetom, a nova francuska ikona stila Tina Kunakey s raskošnom haljinom stvorenom za crveni tepih.

Kao što svojim modnim primjerom potvrđuju dame iz svijeta slavnih, povećanje modnog (i seksi) kvocijenta stajlinga itekako se isplati igranjem detaljem golih ramena.