KRALJEVINA RATANA I RAFIJE

Ovaj je detalj zavladao svijetom interijera, a mi znamo kako uz pomoć njega svoj dom možete učiniti originalnim

16.03.2020 u 20:50

Bionic
Reading

Rustikalan stil u kombinaciji s modernim vrlo je aktualna kombinacija u uređenju interijera posljednjih godina. Posebno su popularni boho komadi namještaja i ukrasa za dom od ratana, rafije, pruća, vlakna banane, trske ili bambusa koji interijeru pružaju nevjerojatan osjećaj topline, udobnosti i originalnosti. Ako ste u potrazi za detaljima kojima ćete svom domu udahnuti svježinu i posebnost, predlažemo vam neki od sljedećih načina da to i učinite

Pleteni namještaj i ukrasi za dom postali su 'must have' u dizajnu interijera. Ono što volimo kod ovog trenda je to što ne moramo potrošiti hrpu novaca da bismo ga uklopili u interijer. Dovoljno je unijeti samo nekoliko detalja koji će u trenu transformirati prostor i dati mu potrebnu svježinu.

Sigurni smo da vaši djedovi i bake na tavanima čuvaju barem jedan komad od ratana, pruća ili rafije - bilo da je riječ o staroj pletenoj fotelji, bokalu za vino, košari za drva ili nečem četvrtom. Ako to i nije slučaj kod vas, nemojte biti razočarani, jer trgovine su prepune pletenog namještaja i ukrasa po pristupačnim cijenema.

Ono je što je važno da znate jest da komad koji vidite ne morate nužno koristiti za ono za što je namijenjen. Primjerice, pletenu vazu vrlo lako možete prenamijeniti u originalnu visilicu, pleteni sanduk u noćni ormarić ili stolić, a pletenu košaru u lončanicu za biljke ili originalni ukras za zid.

Dašak boho izgleda možete udahnuti uz pomoć pletenih detalja kao što su efektna pletena visilica, tabure, poslužavnik za kavu kojeg možete ukrasiti svijećama i cvijećem, ili podmetači za tanjure i čaše.

Odlična statement stvar u svakom dnevnom boravku su i juteni jastučići ili tepih, pleteni tabure te detalji koje i sami možete napraviti poput bokala za vodu ukrašenog prućem, špagom ili rafijom.

Svaki ljubitelj boho stila zasigurno u svom domu ima i pregršt pletenih košara za držanje deka i ukrasnih jastučića, a umjesto u običnim ločnanica za sobne biljke posljednjih godina hit su - pogađate - pletene košare.

Zavirite u galeriju i bacite oko na pletene komade namještaja i ukrasa koje smo pronašli u trgovinama.

  • +19
Pleteni komadi namještaja i ukrasa Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije