KOCKICE SU IN

Ovaj efektan uzorak i dalje ne gubi na popularnosti, a danas krasi mnoštvo odjevnih komada

06.10.2021 u 21:27

Bionic
Reading

Utjecaj koji je na modu imala nagrađivana Netflixova serija 'Damin gambit' traje i dalje, a navedeno najbolje dočarava trend kockastoga uzorka na različitim odjevnim komadima koji nanovo krase police trgovina

Baš kao što je bio slučaj prošle godine kada je u jesen na Netflixu premijerno emitirana serija 'Damin gambit', trend odjeće i modnih dodataka s uzorkom šahovnice ne pokazuje znakove stajanja.

  • +9
Kockasti uzorak Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Osim na policama trgovinama, ovaj trend uspio je poprilično zaživjeti na Instagramu zahvaljujući brojnim zaljubljenicama u mode koje stajlinzima vješto ističu komade ukrašene ovim efektnim uzorkom.

I dok su klasični kockasti uzorci poput kariranog ili gingham neprolazni modni trend s najvećom popularnošću u zimskim mjesecima, klasični šahovski uzorak na modnoj sceni pojavljuje se periodično.

Istaknut na odjeći, dodacima ili obući mlađe generacije može podsjetiti na emo fazu iz rane mladosti, no danas izgleda itekako šik istaknut na komadima poput kaputa ili kardigana. Sam po sebi upečatljiv, šahovski uzorak nesumnjivo će podići i najjednostavniju kombinaciju, a pojedine dame idu korak dalje kombinirajući nekoliko komada različitih uzoraka šahovnice.