sako 'jackie'

Ovaj chic sako bio je omiljeni komad Jackie Kennedy, a zbog neodoljivog dizajna popularan je i danas

23.02.2023 u 09:53

Bionic
Reading

Jackie Kennedy obožavala je nositi sako od buklea, a koji u kombinaciji i s hlačama i sa suknjama tvori ženstven i elegantan outfit nosiv u svim prigodama

Zaljubljenice u modu često se dijele u dvije skupine - one koje vole balonere i one koje vole kožne jakne. Međutim od jeseni 2021. godine u konkurenciju je ušao i sako od buklea, omiljeni komad Jackie Kennedy, bivše prve dame Amerike, prema kojoj je dobio popularni naziv sako 'Jackie'.

U svoju kolekciju uključili su ga dizajneri od Saint Laurenta i Schiaparellija do neizbježnog Chanela, zbog čega je postao još jednim modnim favoritom koji će ove sezone ponovno pronaći svoje mjesto u kolekcijama.

Riječ je o ženstvenom sakou od buklea, materijala koji se izrađuje gustim pletenjem vune na specifičan način, a jedan od nadimaka koji nosi upravo je sako 'Jackie', dobiven u čast svojedobne modne ikone i bivše supruge tragično stradalog Johna F. Kennedyja.

  • +2
Sako 'Jackie' Izvor: Profimedia / Autor: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

Karakteriziraju ga kratak četvrtast kroj do kuka, strukturirani remeni kombinirani sa ženstvenom estetikom i niz kontrastnih gumbića nalik draguljima.

Zbog visoke kvalitete materijala i višedesetljetne tradicije ovaj komad vrijedna je investicija jer ćete ga moći nositi iz sezone u sezonu. Da biste uvijek imali ideju uz što ga odjenuti, donosimo nekoliko primjera kako ga uskladiti s ostatkom outfita!

Midi suknja od buklea

Komadi od buklea osobito dojmljivo izgledaju kada se upare. Sako 'Jackie' nepogrešivo će se slagati s popularnom midi suknjom istog dizajna, tvoreći upečatljiv i neodoljiv chic look.

Široke hlače i balerinke

Široke hlače preuzele su primat od skinny modela i postale uvjerljivo najpopularniji kroj koji možemo vidjeti na gotovo svakom koraku. Podjednako vruć trend su i balerinke pa će ova kombinacija usklađena sa sakoom od buklea biti garantiran modni pogodak.

Mini suknja

Elegantan kroj sakoa 'Jackie', koji pada do kukova i ženstveno naglašava bokove, bit će naglašen kada je usklađen s mini suknjom. Ova kombinacija pogodna je za razne prigode jer sako od buklea daje dozu ozbiljnosti i profinjenosti, a mini suknja unosi dašak izazovnog mladenačkog duha.

Hlače i klasične majice

Sako 'Jackie' pristaje svakom tipu hlača, od širokih do uskih, od kožnih do traper modela. No što s gornjim djelom? Niti tu nema većih problema jer se radi o toliko chic komadu da će i najobičnija klasična majica biti dovoljna za pogođen outfit.

Kombinacija s mokasinkama

Mokasinke su zavladale svijetom mode posljednjih mjeseci te od sada dolaze u ranim modelima i dizajnima, a u kombinaciji sa sakoom od buklea izgledat će neodoljivo dobro. Outfit s mokasinkama i sakoom 'Jackie' možete nositi u doslovno svakoj prigodi, od poslovnih sastanaka do opuštenih šetnji gradom, uživajući u stajlingu kombiniranom od aktualnih vrućih trendova.