ULJEPŠAT ĆE SVAKI DOM

Ova je biljka novi hit u ukrašavanju interijera

27.04.2017 u 06:49

Bionic
Reading

Još je nedavno društvenim mrežama kao najpoželjnija ukrasna biljka vladala vrsta fikusa koja sliči smokvi, ali dobila je dostojnog zamjenika - maslinu

Na Instagramu možete pronaći bezbroj fotografija koje pokazuju koliko se lijepo maslina može uklopiti u domu, ali ne dajte se zavarati jer zapravo se radi o ukrasnoj biljci koja izgledom podsjeća na raskošno drvce s bogatim plodovima.

Dekorativno drvce masline

Drvce masline namijenjeno za unutarnje prostore obično raste do jednog metra u visinu i grmolikog je oblika, ali orezivanjem možete postići što ste naumili ili ju pustiti da se slobodno razvija.

Pravila sadnje i održavanja za lijepu maslinu

Stručnjak iz područja hortikulture, Chris Lambton, kaže za Real Simple da je kod sadnje masline prije svega važno napraviti dobru drenažu. To znači da na dno posude stavite kamenčiće ukoliko nema napravljene rupe za otjecanje viška vode. U ovom drugom slučaju posuda mora imati i pladanj na koji će se voda iscijediti jer to lijepo drvce masline ne voli jako mokru zemlju.

Objavu dijeli @rappinterior

Uz inspirativne fotografije često se nalaze i savjeti kako uspješno održavati maslinu. Budući da joj je potrebno direktno sunčevo svjetlo, pozicionirajte ju na jedno takvo mjesto u domu gdje će biti na suncu najmanje šest sati dnevno. Za vrijeme toplih mjeseci treba ju zalijevati nešto češće, ali po malo. Zimi će vam oprostiti ukoliko ponekad zaboravite na nju. No, nemojte ju držati blizu izvora topline poput radijatora jer će ju isušivati.

Objavu dijeli FLEURIE (@fleurielb)