HIT NA INSTAGRAMU

Ova Ikeina vitrina osvojila je ljubitelje interijera svojim bezvremenskim izgledom, ali i multifunkcionalnošću

28.04.2021 u 12:40

Bionic
Reading

Trendovi u svijetu interijera mijenjaju se iz sezone u sezonu, a jasan pokazatelj toga su fotografije ljubitelja interijera na društvenim mrežama, no pojedini komadi namještaja, poput modela staklenih vitrini Rudsta s potpisom švedskog brenda Ikea, itekako im odolijevaju svojim bezvremenskim izgledom

Elegantnog oblika, vitrine Rudsta s potpisom Ikee pokazale su se svestranim komadom namještaja u brojnim domovima ljubitelja interijera, stoga ne čudi to da su upravo one trenutno jedan od najprodavanijih artikala iz bogate ponude ovog švedskog lanca namještaja.

Sudeći po fotografijama ljubitelja interijera, vitrine Rudsta mogu imati brojne funkcije. U trenu će se pretvoriti u mali kućni bar, galerijsko mjesto za odlaganje sitnica sentimentalne vrijednosti ili će imati funkciju mjesta za odlaganje različitih biljki, poput staklenika.

Vitrina Rudsta kao kućni bar

Njujorška dizajnerica interijera Tara Benet primjećuje da je ovaj komad Ikeinog namještaja savršen za prezentaciju predmeta u prostoru na pročišćen, minimalistički način, a ona predlaže rješenje koje jednostavno ne možemo odbiti i odnosi se na stvaranje malog kućnog bara.

'Tanko metalno kućište i prozirna staklena vrata izvrsna su kulisa za isticanje različitih vrsti pića', kaže dizajnerica koja je svoju crno obojenu vitrinu Rudsta oblikovala u šik kućni bar, dodajući joj čaše za martini i vino.

Vitrina Rudsta kao galerijski kutak

Iako su zidovi ukrašeni različitim fotografijama, slikama i posterima danas itekako poželjan prizor u interijerima, isto možete učiniti Ikeinom vitrinom. Zahvaljujući staklenom dizajnu, u njoj možete izložiti drage predmete i sitnice od sentimentalne vrijednosti koji će životnom prostoru dati potreban vizualan poticaj.

Vitrina Rudsta kao modni ormarić

Dizajnerica iz Los Angelesa Faith Blakeney iskoristila je Ikeinu vitrinu kako bi u domu prezentirala svoje najcjenjenije modele cipela, ističući kako upravo ona omogućuje spoj njezinih dviju strasti – one prema interijerima i modi.

'Posjedujem veliku kolekciju cipela, a iako su mnoge pospremljene u ormarima, neke jednostavno predobro izgledaju da bih ih skrivala. Ova Ikeina vitrina savršene je veličine i ističe moju omiljenu obuću', dodaje dizajnerica.

Vitrina Rudsta kao staklenik

Minijaturni plastenici i staklenici za biljke nisu nikakva novost u životnom prostoru, a kada se za brojne biljke iskoristi Ikeina vitrina Rudsta, ovaj trend je donekle nezaustavljiv.

Svojim bezvremenskim staklenim vratima i organiziranim policama, Rudsta zrači elementima mira i harmonije, što doprinosi stvaranju terapijske džungle koju se brojni trude postići u domu.

O navedenom dovoljno svjedoči primjer Aline Khan koja je fotografiju svoje stilizirane Ikeine vitrine s biljkama podijelila na Instagramu. 'Moja kolekcija biljaka u posljednje je vrijeme narasla, stoga sam ju željela predstaviti na lijep i moderan način', objašnjava Khan svoj kreativni proces.

Vitrina Rudsta za sve

Što god želite istaknuti u domu, Rudsta pomaže u navedenom. Inspiraciju pronađite kod Nore Huston i Johna Griffina koji su fotografije ove vitrine uređene u vlastitom aranžmanu predstavili na Instagramu.