'HEARTTHROB BOB'

Ova frizura bila je apsolutni hit u 90-ima, a sada se vraća u velikom stilu

06.05.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Bilo je samo pitanje vremena kada će se u modu vratiti frizura iz 90-ih koja svoje ime može zahvaliti tadašnjim lomiteljima ženskih srdaca, a osim muškaraca, podjednako su joj bile sklone i poznate dame iz holivudske industrije

Posljednjih sezona bob frizura postala je omiljenim odabirom u želji za značajnijom promjenom imidža. Šezdesetih godina prošlog stoljeća, poznati frizerski stilist Vidal Sassoon stvorio je klasični bob kakav danas poznajemo: duljine do brade i ošišan na takav način da kosa uvijek pada u prvobitni položaj. Od tada, bob se iznova reintepretirao, a njegova verzija iz 90-ih zvala 'heartthrob bob' ponovno je postala poželjnom.

Baš kao što je slučaj s modom, beauty i frizerski trendovi iz ere 90-ih uživaju pet minuta slave, stoga ne čudi nova popularnost ove specifične bob frizure.

Zvijezde poput Leonarda DiCaprija, Gwyneth Paltrow i Cameron Diaz pomogle su joj da postigne kultni status u 90-ima, a riječ je o kratkoj, slojevitoj frizura koja se nalazi na granici između duljeg boba i dječačke pixie frizure. Osim toga, riječ je o savršenoj prijelaznoj frizuri iz kratke kose u dugu.

Ova hit verzija bob frizure iz 90-ih pristaje svakom obliku lica, što je još jedan plus. Bitno je da prednji dijelovi završavaju u razini jagodica, a stražnji dio kose slojevit i vrlo kratak. U odnosu na druge vrste bob frizuri, ne zahtijeva puno stiliziranja pa je dovoljno dodati malo voska na vrhove kose i prstima naglasiti njezinu dinamičnost.