SKINNY LOB

Ova cool varijanta omiljenog boba idealna je za sve koji ne žele radikalan rez

27.11.2023 u 12:59

Bionic
Reading

Znate li što je to 'skinny lob'? Ova varijanta boba novi je hit i idealna je za sve one koji žele promjenu, no bez žrtvovanja duljine

Ako postoji frizura koja stalno dolazi u novim trendi varijacijama, onda je to bez sumnje bob. Tražite idealnu novu frizuru koja je praktična, ženstvena, ali nije previše kratka? Onda je skinny lob (puni naziv: skinny long bob) savršen izbor za vas.

Lob je, dobro je poznato zaljubljenicama u modu, zapravo dugi bob. Radi se o dugoj inačici popularne frizure, no i ona može biti itekako chic.

Alexa Chung Izvor: Profimedia / Autor: Mike Chicorro / Zuma Press / Profimedia

Riječ je o frizuri midi duljine, koju nije teško oblikovati, a odlično pristaje damama nježnih crta lica, poput britanske modne ikone Alexe Chung.

Nakon talijanskog i 'Beckham boba', konačno je došlo vrijeme za novu cool verziju, a ova doista ima brojne prednosti i zove se skinny lob.

Čini se da se sad popularnost kratkog boba polako ispuhuje te se sve više traži kosa srednje duljine, a skinny lob savršeno se uklapa u taj trend. U osnovi se radi o frizuri negdje na pola puta između boba i duge kose.

Dugi bob zapravo je savršena midi frizura za sve koji se ne mogu odlučiti žele li dugu ili kratku kosu. I upravo ovaj stil sada dobiva cool ažuriranje.

Frizer Tom Smith otkriva kako to izgleda: 'Frizura je dobila ime po svojoj izduženoj, skinny silueti.' Što se tiče dužine, kaže da je to najdulja varijanta nošenja boba prije nego što postane više klasična midi frizura.

Za skinny bob svakako treba izbjegavati ekstremno ošišane slojeve, a bitno je da su vrhovi blago slojeviti kako bi se izbjegli oštri rezovi. Frizura u konačnici izgleda lepršavo, mladenački i prozračno.

Kako biste održali ležeran karakter skinny loba, trebali biste oblikovati kosu u nježne i nenametljive valove prilikom stiliziranja, a i feniranje okruglom četkom može joj dodati malo više volumena.