ČEST PROBLEM

Ova četiri znaka ukazuju na to da ste na sigurnom putu prema 'burnoutu'

22.11.2022 u 14:37

Bionic
Reading

Niti nakon posla ne možete se opustiti? Imate problema sa snom i osjećate se iscrpljeno? Možda i vama prijeti izgaranje na poslu, poznato i kao 'burnout'

Britanska klinička psihologinja dr. Julie Smith, upozorava kako postoje četiri sigurna znaka koja ukazuju na to da vam prijeti 'burnout' odnosno izgaranje na poslu koje uzima sve više maha i kod nas.

Stručnjakinja za mentalno zdravlje s više od četiri milijuna pratitelja na TikToku objavila je video u kojem je navela sigurne simptome izgaranja, a među njima su fizička i emocionalna iscrpljenost.

Britanska stručnjakinja često dijeli zanimljiv sadržaj o temama koje se tiču mentalnog zdravlja, a najnoviji je video izazvao veliko zanimanje.

'Svi smo s vremena na vrijeme iscrpljeni i umorni, ali burnout je puno više od umora. Izgaranje je kada stres postane kroničan i ima štetan učinak na druga područja u vašem životu', objašnjava ona.

Dodala je i da su među sigurnim znakovima izgaranja 'kronična iscrpljenost uz nemir i probleme sa spavanjem, zanemarivanje samoga sebe poput npr. loše (ili nikakve) prehrane i manjak tjelovježbe'.

Četiri znaka da ste pred burnoutom:

  • Nepovezanost s ljudima oko vas. Možda se više svađate s partnerom ili prijateljima.
  • Odugovlačite s poslom više nego ikad i odgađate čak i najmanje zadatke jer se sada čine nemoguće ostvarivima.
  • Nebriga o samome sebi (izostanak tjelovježbe, loša (ili nikakva) prehrana, nesanica.
  • Fizička i emocionalna iscrpljenost. Osjećate se umorno, ali nervozno i ​​ne možete spavati noću.