SLATKE FANTAZIJE

Otkriveno kada žene najviše misle o seksu

26.03.2012 u 11:13

Bionic
Reading

Žene u vrijeme ovulacije gotovo neprestano razmišljaju o seksu, a u glavnim ulogama njihovih maštarija su snažni mačo muškarci

Ako je vjerovati najnovijem istraživanju, žene su robovi vlastitih hormona više nego što su i same svjesne. Naime,

kanadsko istraživanje koje se bavilo plodnošću žena, otkrilo je da žene u vrijeme ovulacije, posebno one neudane, gotovo neprestano razmišljaju o seksu

U tim danima, pokazuje istraživanje, žene u glavi stalno vrste seksualne fantazije. Kako su same otkrile, tijekom dana znaju zamišljati određenog muškarca i različite seksualne aktivnosti s njim. Dakako, pod utjecajem takvih fantazija žene postaju još više seksualno uzbuđene. Stručnjaci smatraju da je riječ o iskonskim porivima koji potiču želju kod žene i to kako bi si pronašla muškarca za širenje potomstva.

'Željeli smo istražiti fantazije zato što one ne ovise o tomu ima li žena partnera ili nema. Htjeli smo vidjeti o čemu žene maštaju tijekom ovulacije i koliko su uzbuđene tijekom tih dana i koliko im raste želja za seksom', objasnila je za časopis Archives of Sexual Behavior motive istraživanja Samantha Dawson, voditeljica istraživanja.

U istraživanju je sudjelovalo 27 heteroseksualnih žena u dobi od 18 do 30 godina. Ispitanice nisu bile u vezi, a nisu uzimale ni kontracepcijske pilule. Svaka je žena u dnevnik bilježila svoje seksualne fantazije i to svaki dan u razdoblju od mjesec dana.

Uočeno je da su žene u vremenu ovulacije, dakle u razdoblju od 10-ak dana, puno otvorenije za seks, a i vrlo često maštaju o seksu. Takvo ponašanje nije uočeno u ostalim danima ženskog menstrualnog ciklusa. 'U tim danima žene žele muškarca koji ima dobre gene stoga su glavni likovi njihovih maštanja upravo takvi muškarci – muževni i snažni', istaknula je Samantha Dawson.