NAJPOŽELJNIJA KRPICA

Otkrivene tajne izrade Chanelove kultne crne jaknice

18.03.2012 u 14:06

Bionic
Reading

Film koji prikazuje izradu poznate Chanelove jaknice pokazuje preciznost i vrijeme koje se utroši na izradu ovog kultnog komada te objašnjava njegovu vrtoglavu cijenu

Proces izrade legendarne Chanel crne jakne od tvida, koju je Coco Chanel prvi put predstavila davne 1925, zahtijeva mnogo više truda no što smo pretpostavljali, no opravdava i njezinu vrtoglavu cijenu (oko 5.000 dolara).

Komad koji, uz proslavljenu 2.55 torbicu, savršeno utjelovljuje duh ove modne kuće, jedan je od najpoželjnijih u garderobama celebritija i ljubitelja mode.

Izrada svakog komada radi se ručno - uzorci za jakne se prvo režu u atelieru ove modne kuće, zatim krojačice šiju jedan po jedan komad na jaknu, a cijeli proces toliko je posvećen detaljima da nas ne čudi izdavanje knjige The Little Black Jacket: Chanel's Classic Revisited koju su napisali Karl Lagerfeld i Carine Roitfeld, a u trgovine dolazi na jesen. Knjiga će donijeti pregled 100 najpoznatijih osoba koje vole ovu legendarnu Chanelovu kreaciju, a popis je doista impresivan.

Kultni komad mogli smo vidjeti na nizu fashionistica, od Sarah Jessice Parker do Alice Dellal, a doista je dio modne povijesti.