STROGA PRAVILA

Otkriven razlog za to što Kate Middleton nikad ne skida kaput u javnosti

05.02.2018 u 12:12

Bionic
Reading

Prošli tjedan kraljevski par Kate Middleton i princ William bio je u službenom posjetu Švedskoj i Norveškoj. Tom prilikom lijepa vojvotkinja pokazala je nekoliko zanimljivih modnih kombinacija, a mnogima je zapeo za oko i jedan detalj. Naime tijekom službenog ručka u palači Kate Middleton nije skinula kaput

Vojvotkinja od Cambridgeaprincem Williamom odradila je svoje posljednje službeno putovanje prije rođenja trećeg djeteta, koje bi na svijet trebalo stići za manje od dva mjeseca. Kraljevski par proveo je dva dana u Švedskoj i dva u Norveškoj.

U središtu pozornosti Kate Middleton ponovo se našla zbog svojih modnih odabira, a njezina odjeća otkrila je i dosad nepoznato kraljevsko pravilo koje se odnosi samo na ženske članice obitelji.

Kate Middleton u Oslu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime dolaskom na ručak u rezidenciju norveške kraljevske obitelji Kate je nosila dugački kaput Dolce & Gabbana s dvostrukim kopčanjem, a nije moglo proći nezamijećeno to da je lijepa vojvotkinja cijelo vrijeme boravka u palači taj kaput imala na sebi.

Britanski stručnjaci za kraljevsku obitelj potom su objasnili zašto se to dogodilo. Žene iz kraljevske obitelji svoje kapute skidaju tek kada se kamere isključe, a sve ostalo se smatra neprikladnim i nije nimalo damski. To je razlog tome što nikad nećemo vidjeti fotografiju na kojoj Kate Middleton ili neka druga članica kraljevske obitelji skida kaput.

  • +32
Kate Middleton i princ William u Oslu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim toga, pripadnice kraljevske obitelji ne smiju nositi suknje i haljine na gole noge, već bi trebale obući prozirne, neupečatljive najlonke, čak i tijekom ljetnih mjeseci. Također ne očekuje se da na formalnija druženja odjenu hlače, a kraljica Elizabeta posebno je ljuta ako se u njezinoj prisutnosti nose cipele na punu petu.

Princeze i vojvotkinje isto tako ne smiju nositi žarke boje lakova za nokte, već neutralne nijanse.