OMILJENI MODNI DETALJ

Otkrivamo sve tajne torbice Meghan i kraljice Elizabete II

18.06.2018 u 11:41

Bionic
Reading

Osim što je velika obožavateljica upečatljivih marama i živopisnih šeširića koji se fantastično uklapaju u njezin upečatljivi modni stil, kraljica Elizabeta II ne odvaja se od svojih omiljenih torbica britanskog brenda Launer

Engleska vladarica nikamo ne ide bez svoje omiljene torbice čijem je brendu vjerna više od 60 godina, a ni supruga njezinog omiljenog unuka princa Harryja nije imuna na ovaj za mnoge zaljubljenicu u modu, omiljeni modni dodatak.

U svojoj bogatoj kolekciji kraljica ima čak više od 200 modela. Ove torbice nisu jeftine - prosječna cijena jedne iznosi oko 13.000 kuna, a kraljica najradije nosi model pod nazivom 'Traviata'.

  • +13
Kraljica Elizebeta i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na zajedničkom putovanju kraljevskim vlakom u Chester koje su svjetski mediji pratili s velikom pozornošću, kraljica se, naravno nije odvajala od omiljene torbe Launer u crnoj boji, dok je lijepa Meghan Markle svoju elegantnu opravicu u bež boji sa stiliziranim plaštom, haljinu s potpisom kluće Givenchy, upotpunila minijaturnom torbicom kakve obožava njezina šogorica Kate Middleton.

Kraljica voli modele torbica s ručkama kako bi se lakše rukovala, dok se Meghan također odlučila za clutch koji je imao malenu ručku.

  • +8
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

A što se nalazi u tobicama britanske kraljice i vojvotkinje od Sussexa?

Koliko javnost zanima sadržaj torbice kraljice Elizabete II govori i podatak da je na su tu temu 2007. godine Phil Dampier i Ashley Walton objavili knjigi 'Što se nalazi u kraljičinoj torbi? I ostale kraljevske tajne'.

U svojoj torbi kraljica Elizabeta II nosi sve što joj treba: malo zrcalo, ruž, mint bombone, naočale za čitanje i naliv pero.

Dampier je otkrio i da kraljica u njoj možda nekad ima sunčane naočale ako izlazi u vrt ili mali fotoaparat jer katkad voli zabilježiti zanimljive trenutke.

Nedjeljom, kraljica nosi 5 ili 10 funta za crkvu.

  • +30
Meghan Markle prvi put s kraljevskom obitelji na balkonu Buckinghamske palače Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Kraljica nikamo ne ide bez svoje omiljene torbice, osjećala bi se izgubljeno bez nje. To je njezin najcjenjeniji posjed i vrijedan alat. Kraljica nikada neće ići nikamo bez torbe', objasnio je.

MOĆAN KOMUNIKACIJSKI MEDIJ

Što zapravo kraljica Elizabete II signalizira svojom torbicom

Kraljici torbice služe i za tajnu komunikaciju s osobljem pa pomoću njih daje znak kada želi promjenu, a da se ne obrati nikome od svojih zaposlenika. Kraljica naime premješta torbicu iz jedne ruku u drugu kada više ne želi s nekime razgovarati na raznim protokolarnim druženjima ili zabavama. Ako torbicu stavi na stol, podređeni znaju da je umorna i spremna za polazak i to u roku od pet minuta od tog trenutka. U slučaju da tijekom večere torbicu spusti na pod, to pak znači da ne uživa u razgovoru i želi da ju dvorsko osoblje spasi od sugovornika. No zaposlenici to odrađuju vrlo suptilno pa primjerice osobu koja razgovara s kraljicom u tom trenutku predstave nekome drugome, a nju oslobode napornog sugovornika.

Što se tiče sadržaja Meghanine torbice u njoj se zasigurno nalazi nekoliko njezinih omiljenih kozmetičkih proizvoda: omiljeni serum za rast trepavica i obrva RevitaLash, kultni highlighter Yves Saint Laurent Touche Eclat i sunčane naočale brenda Finlay & Co.