NAGRADNJAČE

Osvojite knjigu 'Hygge - sretan život na danski način'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 13.01.2017 10:45
  • Objavljeno 20.12.2016 u 10:28
HYGGE

HYGGE

Izvor: Promo fotografije / Autor: VBZ

Hygge (izgovara se: hū:ge) doživljaj je života i zajedništva. To je onaj osjećaj koji se javlja kao kad smo na toplom i sigurnom, kad se netko brine o nama i kad smo zaštićeni. Ova prekrasna knjiga pomoći će vam da otkrijete hygge i prizivate je u svoj život svakoga dana. Pripremite šalicu kave, smjestite se u svoj omiljeni naslonjač i otkrijte koliko je život lijep kad je u njemu prisutna hygge

Hygge izvire iz društva usredotočenog na ljude, a ne na stvari. Povezana je s jezikom ljubavi i idejom da pravo bogatstvo nije ono što možemo gomilati, nego ono što dijelimo. Hygge izvire iz mnogih univerzalnih tema, no jedna od njih nikako nije:

a) Zajedništvo
b) Zadovoljstvo
c) Razmetanje bogatstvom

Odgovor potražite u tekstu niže ili na predstavljanju knjige u srijedu, 21.prosinca u 18 sati u C3 PROJEKT KONCEPT (ex. Marks & Spencer) u Centru Kaptol u Zagrebu (Nova ves 17/1. kat). O knjizi i fenomenu hygge razgovarat će Martina Čilić, konzultantica za modu i lifestyle, Marul Kuljiš i Koraljka Penavin. Pridružite nam se na ugodnom predblagdanskom druženju uz zanimljive sugovornike i danske keksiće.

Izvor: Promo fotografije / Autor: VBZ


Da biste razumjeli hygge i uživali u njoj, ne morate biti Danac. Svi mi prepoznajemo univerzalne teme koje su temelji hygge: pripadnost, povjerenje, povezanost, zajednicu, zajedništvo, bliskost, sigurnost, dom, zadovoljstvo, autentičnost, prisutnost i ljubav. Ova vas knjiga poziva da malo-pomalo mijenjate svoje postupke i poimanje života kako biste svaki dan osjećali hygge. Hygge izvire iz društva usredotočenog na ljude, a ne na stvari. Povezana je s jezikom ljubavi i idejom da pravo bogatstvo nije ono što možemo gomilati, nego ono što dijelimo.

Za mnoge od nas životne vrijednosti su težak rad, mjerljiva postignuća i bogatstvo, a nerijetko propuštamo odvojiti malo vremena kako bismo njegovali svoje odnose i jačali društvene veze. Pogrešno vjerujemo da nam sigurnost pružaju materijalne stvari, a ne ljudi.


Prvih 5 točnih odgovora nagrađujemo knjigom 'Hygge - sretan život na danski način' u izdanju V.B.Z.-a, a dobitnici su Marija Rakuljić, Branka Černi, Radmila Birač, Ivana Čandrlić Dankoš i Zoran Kivač.
Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!