NA TJEDNU MODE

Optičke iluzije u službi mode: Loewe predstavio novu kolekciju prepunu unikatnih komada

03.03.2023 u 17:06

  • +33

Loewe FW23

Izvor: Profimedia / Autor: - / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Britanski dizajner Jonathan Anderson nastavlja se igrati s percepcijom i u novoj kolekciji modne kuće Loewe. Uz trompe-l'œil, iluzorni umjetnički stil koji zagovara hiperrealističke, trodimenzionalne objekte na dvodimenzionalnoj ravni, nova kolekcija ovog popularnog brenda prepuna je optičkih iluzija

Kada nije koketirao s trompe-l'œil printevima na haljinama, Jonathan Anderson u novoj kolekciji za sezonu jesen/zima poigrao se s teksturom. Brojni bi mogli pomisliti da su predstavljeni kompleti u kolekciji stvoreni od najprozračnijeg perja, a ispada da je riječ masivnim šljokicama.

Pojedini kardigani, za koje se s razlogom može očekivati da će biti udobni i mekani, izgledali su poput zgužvanog papira, a jedna manekenka pojavila se na pisti držeći haljinu podignutu kao da je deka. Nastavljajući se igrati s percepcijom i teksturom, tkanina nije bila tako sjajna kao svila niti blistava kao baršun... već neki srednji materijal koji hvata ultra svjetlost.

Modna revija brenda Loewe održana je u sjajnom, bijelom interijeru s kockicama na pisti. Iako izgledaju slično pikselima koji se rastvaraju na ekranu videoigre, oni su zapravo blokovi komprimiranih konfeta za koje se pobrinula talijanska umjetnica Lara Favaretto.

S jeseni 2023. Loewe zadržava svoju sposobnost da bude vizualno privlačan. Puzzle torbe, štikle u obliku žumanjka, napuhane sunčane naočale i nalakirane papuče samo su neki od pregršt artikala brenda koji su zbog svoje unikatnosti ranije stekli kultni status. Novom kolekcijom Loewe nastavlja s iluzijom i dizajnom u duhu trompe-l'œil, kao što je to bilo s prošlosezonskom majicom hoodie.