EKOLOŠKI KONCEPT

Opatijski restoran zasjao u novom, jedinstvenom ruhu

  • Autor: G. R.
  • Zadnja izmjena 13.05.2016 22:42
  • Objavljeno 13.05.2016 u 22:42
  • +9
  • +6

Novi interijer opatijskog restorana Ružmarin

Izvor: Promo fotografije / Autor: Petar Kurschner

Tridesetogodišnja tradicija opatijskog restorana Ružmarin nedavno je obilježena velikom proslavom, ali i novim interijerom. Svima dobro poznat prostor kultnog opatijskog mjesta zasjao je novim ruhom za što su bile zadužene dizajnerice studija Wanda design

Dizajnerice Wanda designa Lada Sega i Borka Širola kroz novi interijer provlače detalje koji su svojevrsni hommage opatijskim vilama i životu nekadašnje Opatije, a vodile su se jedinstvenim načelom uređenja interijera u Hrvatskoj - ekološkim konceptom.

Prostor u kojem dominiraju neutralne i tople boje smeđe, bež i sive, poslužio je kao svojevrsni hommage opatijskim vilama. Opatija kao omiljena destinacija austrougarskog plemstva, sa svojim vilama i raskošnim zelenilom zapravo je lajtmotiv Ružmarinove renovacije. U vlasništvu braće Igora i Gorana Marijanovića, renovacija je trajala samo dva tjedna kako bi u što kraćem roku svojim vjernim gostima pokazala novo ruho.

Dizajnerice su odale počast Opatiji vidi se u skladnim i sofisticiranim detaljima koji se nenametljivo provlače kroz prostor. Tu su diskretne sitne oktogonalne pločice na zidu koje dočaravaju nekadašnju keramiku korištenu u vilama, zatim tapete s motivom lišća kao podsjetnik na slikarstvo 19. stoljeća, pribor za jelo, detalji i ukrasi koji su bili dio interijera stare dame...

U dekorativnom smislu korišten je visokokvalitetan ekološki tekstil otporan na mrlje, draperija vrhunske kvalitete, a tapecirung je također napravljen u skladu s najvišim ekološkim standardima.
Prostor upotpunjuju i sjenila za lampe, ručni rad iz Hrvatske, ručno rađeno posuđe u elegantnoj crnoj boji, željezne konstrukcije za cvijeće… Zapravo je cijeli posao i novi izgled zasluga vrhunskih hrvatskih majstora, koji su ručnim radom podsjetili da niti jedna tehnika ne može zamijeniti - ruke.

Pod od mikrobetona predstavlja svojevrsni vrhunac majstorstva - naime, riječ je o posebnoj tehnici, čime podloga postaje otporna na sve unutarnje i vanjske utjecaje. Pod je djelo francuskog majstora Patricka koji je samo za tu priliku došao svoje umijeće pokazati u opatijskom Ružmarinu. Na koncu, ružmarin je od antike poznat kao simbol prijateljstva, sjećanja i ljubavi, što je i moto restorana. Vodeći se time, Borka Širola aplicira ružmarin na podloške, prstene za salvete, željezne police, ambalažu i niz detalja, stvarajući tako novi vizualni identitet interijera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!