Hairstyle News Festival

Opatija postaje meka frizerskih virtuoza i entuzijasta zahvaljujući glamuroznom frizerskom spektaklu

23.02.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Hairstyle News Festival, najveće regionalno događanje frizerske struke, 16. i 17. ožujka 2024. godine postat će epicentar razmjene znanja, inspiracije, posvećenosti struci i ljubavi prema kosi, okupljajući vrhunske stručnjake, edukatore i entuzijaste, a posjetitelji Opatije i Centra Gervais posvjedočit će još jednom glamuroznom frizerskom spektaklu

Hairstyle News festival, uz frizerska događanja u Parizu, Londonu, Bologni i Düsseldorfu, ističe se kao jedno od najdugovječnijih i najznačajnijih događanja u frizerskoj industriji Europe. Ovaj događaj postavlja Opatiju kao značajno središte susreta u ovoj kreativnoj industriji, oživljavajući našu turističku perjanicu frizerskim glamurom tijekom dva festivalska dana.

'Naše frizere i vlasnike frizerskih salona tijekom vikenda očekuje niz pažljivo kreiranih edukativnih stručnih seminara, poslovnih predavanja, panela i okruglih stolova s osnovnim ciljem daljnjeg usavršavanja te podizanja kvalitete i standarda frizerske struke', najavljuje Denis Vidović, direktor Hairstyle News festivala. Dodaje kako će uz snažna domaća frizerska imena, nastupati i vrsni edukatori iz Velike Britanije, Italije, Španjolske, Nizozemske, Slovenije, Brazila, Iraka, Srbije, Bosne i Hercegovine… koje putem njihovih društvenih mreža prati više milijuna pratitelja diljem svijeta.

Najnovije stilističke trendove, tehnike i inovacije u šišanju i bojanju kose kroz programe Cut&Style i Colorama predstavit će Kanso Academia, LOréal Professionnel Paris tim, poznati beogradski frizer Boris Obreški i Keune akademija, V17 by Sead Nunić, IM Academy, Artego, Mič Styling, Montibelo tim iz Španjolske i talijanski Kemon tim. Muškom frizerstvu i barberingu itekako se posvećuje pažnja, a na festivalskoj pozornici nastupit će kreativni dvojac Manspire Akademije iz Nizozemske Charlie Birt i Martin Miškolci.

Uz njih, u programu Barbershop Arena nastupit će i: Saints Barbershop tim, Alen's Barbershop, Salon by Marko Stanzl, Amigo's Barbershop tim, Brivska akademija s Edisom Osmanovićem koji će održati i hands-on radionicu posvećenu tehnikama fade frizura te timovi Depot i Tonino Barbieri. Alan Austin-Smith, dugogodišnji velik prijatelj Hairstyle Newsa, ikona motivacijskog govorništva i autor serije knjiga 'Fantastic', najprodavanijih knjiga u salonskoj industriji diljem svijeta nakon nekoliko godina izbivanja ponovno će nastupati na Festivalu. On će iz svog bogatog znanja akumuliranog kroz tri desetljeća, razotkriti najučinkovitije strategije i prakse koje su potaknule na uspjeh više od sto tisuća frizerskih profesionalaca diljem svijeta.

Podijelit će s frizerskim entuzijastima i svoj poslovni put od njegovih izvanrednih početaka s legendarnim Vidal Sassoonom do postavljanja temelja u razvoju frizerskih profesionalaca u salonima. Salon business program rezerviran je za tematske okrugle stolove, panele i stručna predavanja.

Okrugli stol 'Vlasnici salona razotkrivaju aktualne trendove i izazove' analizirat će stanje u regiji te raspravljati o ključnim izazovima vođenja salona i važnosti sustavne edukacije. Nastupit će Elma Hadžifejzović iz Sarajeva, Ivan Bošnjak iz Opatije, Jani Mali iz Ljubljane i Jelena Matić iz Beograda, a okrugli stol moderirat će Aleksandra Oparov. Tijekom okruglog stola 'Sofisticirani i kreativni pristupi regrutaciji i zapošljavanju barbera' raspravljat će se o manjku kvalificirane radne snage te koje taktike primjenjuju vlasnici frizerskih salona kako bi motivirali i zadržali zaposlenike. O ovoj temi govorit će Ante Šolić iz Splita, Ivan Mišković iz Zadra, Alen Demirović iz Sarajeva te Marko Ćaćić iz Zagreba, a moderatorica je Lorena Mišković Pavić. Maja Vučić, prof. psihologije, podijelit će s frizerima učinkovita rješenja kako prevladati unutarnju samokritiku - kočnicu promjena, kako povećati motivaciju, razvijati kreativnost i održati strast prema poslu.

Ivana Mišić Lokar tijekom panela razotkrit će strategije za poticanje radnog okruženja, organizaciju tima i inovacije u salonu. O budućnosti frizerstva, tehnološkim izazovima i umjetnoj inteligenciji u frizerskoj struci govorit će Željko Samardžija. O temi 'Što sa salonom nakon odlaska u mirovinu te kako procijeniti njegovu vrijednost' govorit će dr.sc. Mirela Alpeza, Ivica Pavlačić i Joško tafra. Okrugli stol Bradata Aukcija posvećen je poznatoj humanitarnoj akciji koja je dio globalne akcije Movember te njezinom daljnjem širenju razgovarat će Marko Sučić, Siniša Šunjić uz goste Gorana Milakovića, Krešimira Španića i Lauru Visković.

Uz brojne edukacijske programa, okrugle stolove, panele i predavanja frizeri će se tijekom Festivala razmjenjivati znanja i u sajamskom dijelu događanja koji je otvoren i besplatan za posjetitelje te na kojem će se predstaviti više od 150 profesionalnih frizerskih brendova. Radno vrijeme sajma je u subotu 16. ožujka od 10 do 20 sati, a u nedjelju 17. ožujka od 9 do 18 sati.