SJEDOKOSE LJEPOTICE

One su rekle ne bojenju kose: Jane Fonda i Andie MacDowell plijenile elegancijom

29.05.2023 u 12:10

  • +7

Andie MacDowell i Jane Fonda u Cannesu

Izvor: Profimedia / Autor: SGP / DDP USA / BACKGRID / BACKGRID UK / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Jane Fonda i Andie MacDowell poznate su stanovnice Hollywooda koje su pandemiju vidjele kao period oproštaja od navike bojenja kose, prigrlivši prirodan izgled u znaku sijedih

Na dodjeli Oscara 2020. godine legendarna američka glumica i ekološka aktivistica Jane Fonda debitirala je s dječačkom frizurom i prirodno sijedim pramenovima - djelom frizerskog stilista Jacka Martina.

Kao i za prirodnu boju kose Fonde, Martin je zaslužan za prirodni look Sharon Osbourne. Poput 85-godišnje kraljice aerobika, u isto vrijeme s navikom bojenja kose oprostila se i njezina 20 godina mlađa kolegica Andie MacDowell.

‘Umorna sam od pokušaja da budem mlada. Ne želim biti mlada. Bila sam mlada, a biti starija osoba koja pokušava biti mlada je jako naporno. To traži puno truda', svojedobno je izjavila.

Poput MacDowell, filmski festival u Cannesu uveličala je Fonda, točnije svečanu ceremoniju dodjele Zlatnih palmi kojom je službeno zatvoreno 76. izdanje ovog prestižnog festivala na Francuskoj rivijeri.

Kreiranje dobitnog izdanja za crveni tepih Fonda je povjerila brendu Ami Paris, čiji je dizajner Alexandre Mattiussi stvorio chic kombinaciju od crnih hlača i topa presvučenog šljokicama s dodatkom dugog šlepa, imitirajući izgled glamurozne haljine s dramatičnim prorezom.

Model crnih balerinki u špic činio je Fondin odabir obuće, a njihovim nošenjem oglušila se na poznati kanski kodeks odijevanja koji za žene na crvenom tepihu nalaže cipele s potpeticom.

Srebro u kosi kraljica aerobika istaknula je raskošnim kompletom nakita od dijamanata, a sličan modni pristup imala je i njezina 20 godina mlađa kolegica.

U odnosu na Fondu, MacDowell smo na ovogodišnjem izdanju festivala imali priliku vidjeti u nekoliko zanimljivih stajlinga. Svoju modnu priču u Cannesu ovoga vikenda finiširala je raskošnom haljinom s potpisom brenda Alberta Ferretti.

Ovu haljinu od crne organze i s detaljem ušivenih perlica od kristala talijanska kuća kreirala je samo za nju, a za ovo njezino izdanje u Cannesu, kao i prethodna, pobrinuo se stilist Marc Eram.